• USD  32,36
  • EURO  35,03
  • BORSA  9.125,85
  • ALTIN  2.325,28
SON DAKİKA

Fatih Tezcan’ın sözleri hakkında suç duyurusu

Fatih Tezcan’ın sözleri hakkında suç duyurusu

13 Nisan 2019 17:26

Sözcü'den Şeyma Ulusoy, Avukat Begüm Kocamaz Şahin, Fatih Tezcan’ın Twitter hesabında paylaştıkları hakkında suç duyurusunda bulunmasını yazdı.


Fatih Tezcan, 3 Nisan günü twitter hesabından 31 Mart yerel seçimlere dair yaptığı paylaşımda korkunç ifadelerde bulunmuştu. Tezcan attığı mesajlarında “Oyla değilse zorla derlerse, Marmara'yı kan götürse de İstanbul'u vermeyiz… FETÖ Kemalizm'in Özbeöz evlâdıdır. Bu ülkede 2 vesayet vardır ve bunlar gizli ortaktır: Kemalist Terör Örgütü ve Fetullahçı Terör Örgütü. Dün bunları söylediğimde birileri inanmıyordu. Bugün? YSK Hâkimleri Türk Devleti'ne FETÖ ile birlikte Yargı Darbesi yapıyor ve hepsi Kemalist” ifadelerine yer vermişti. İstanbul Barosuna kayıtlı avukat Begüm Kocamaz Şahin, Tezcan'ın olay yaratan paylaşımları için Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Avukat Begüm Kocamaz Şahin, Tezcan’ın sözleri için harekete geçti.

“RAKİP PARTİNİN SEÇMENLERİNİ ÖLDÜRME ÇAĞRISINDA BULUNDU”

Avukat Begüm Kocamaz Şahin, dilekçesinde Fatih Tezcan'ın skandal sözlerine yer vererek bu paylaşımlarda ‘Halkı kin ve düşmanlığa sürükleme’ ‘Hakaret’ ‘Suç işlemeye tahrik’ ve ‘Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret’ suçlarının unsurları bulunduğuna yer verdi. Avukat Şahin dilekçesinde şu detaylara dikkat çekti: “Şüpheli gazeteci yazar Fatih Tezcan 53.900 takipçisi bulunan twitter hesabında yapmış olduğu paylaşımları ile her ne kadar hukuken ifade özgürlüğü sınırsız olsa da, şüphelinin beyanları ifade özgürlüğünün ötesinde kamu barışına zarar veren niteliği haiz olmasından dolayı, TCK md. 216 ve TCK md. 214’te düzenlenen suçlar işlenmiştir. Halkı kin ve düşmanlığa sürükleme suçunda, sosyal sınıf bakımından farklı özelliklere sahip tahrik edilen ve aleyhe tahrikin yöneldiği farklı halk kesimleri, suçun maddi konusunu oluşturmaktadır… ‘Kan götürme’ ibaresiyle resmen seçmen kitlelerine, özellikle kendisinin destek verdiği siyasi partinin seçmenlerine, rakip partinin seçmenlerini öldürme çağrısında bulunarak, TCK md. 214’te düzenlenen suç işlemeye tahrik suçunu işlemiştir.”

‘İÇ SAVAŞ ÇAĞRISI YAPTI’

Dilekçesinin devamında avukat Şahin, yerel seçimlere binaen oy sayımlarında tartışmaların devam etmekte olduğunu hatırlatarak, Cumhuriyet Halk Partisi ve Adalet ve Kalkınma Partisi arasındaki seçim özelindeki gerginliğin yaşanmakta olduğu süreçte, Fatih Tezcan'ın sosyal medyasındaki ifadelerinin kamu güvenliği açısından açık ve yakın tehlike ortaya çıkardığını vurguladı.
Avukat Begüm Kocamaz Şahin, “Halkın bir kesimi üzerinde tahrik konusu öldürme fiilinin işleneceği hususunda duyulan endişeyi haklı kılacak etki oluşturmaktadır. Bunun en belirgin örneği çeşitli sosyal medya platformlarında, bu paylaşımların ‘Fatih Tezcan’ın iç savaş çağrısı' olarak kişiler üzerinde oluşturduğu iç savaş çağrısıdır.” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü ve Atatürkçü düşünceyi savunan toplumun bir kesimine açıkça ‘Terörist’ diye hakaret edildiğini belirten avukat Begüm Kocamaz Şahin, “Fatih Tezcan, Atatürk'ün hatırasına alenen sövmüş ve hakaret etmiştir. FETÖ terör örgütü ile bağdaştırmıştır. Terörizm yakıştırması seçim sürecinde bu şekilde yapılması, toplumun farklı kesimleri arasında kin ve düşmanlık yaratacak niteliktedir” dedi.

“SORUŞTURMA BAŞLATILIR VE HAK ETTİĞİ CEZAYI ALIR”

SÖZCÜ'ye açıklamada bulunan avukat Begüm Kocamaz Şahin “Fatih Tezcan isimli şahsın twitterdaki paylaşımları toplumun algısına ‘Fatih Tezcan'ın İç Savaş Çağrısı' olarak sirayet etmiştir. Henüz İstanbul'a ilişkin seçim sonuçları netlik kazanmamışken, Tezcan'ın paylaşımları halkı kin ve düşmanlığa sürüklemekte, resmen birbirine rakip parti seçmenlerini, birbirilerini öldürmeye tahrik etmektedir. Bu nedenle Tezcan hakkında suç duyurusunda bulundum. Umuyorum ki seçim gerginliğinin doruk noktasına ulaştığı şu günlerde toplumu daha da gerginliğe sürükleyen bu paylaşımlardan dolayı bu kişi hakkında Türk Ceza Kanunu'nun ilgili hükümleri uyarınca gereken soruşturma başlatılır ve hak ettiği cezayı alır”
diye konuştu.

Sözcü/Şeyma Ulusoyparti


marmara, fatih tezcan, begüm
ÖNCEKİ Ankara'da yine köpek katliamı SONRAKİ Erdoğan'dan dikkat çeken sözler