• USD  32,37
  • EURO  35,00
  • BORSA  9.090,56
  • ALTIN  2.325,29
SON DAKİKA

Fehmi Koru: İktidar cephesinde işler iyi gitmiyor

Fehmi Koru: İktidar cephesinde işler iyi gitmiyor

04 Mart 2019 11:06

Gazeteci Fehmi Koru, iktidar kanadının kampanyasının değerlendirdi.


Gazeteci Fehmi Koru, 31 Mart seçimi öncesinde AKHP-MHP’den oluşan iktidar kanadının durumunun iyi olmadığını gösteren işaretler bulunduğunu belirterek, “Her geçen gün, bir bozgun beklentisi içinde olduklarını dışa vuruyor.” dedi.

Koru, kampanyanın, “Bize oy vermezseniz ülkenin bekasını tehlikeye düşürürsünüz” tezinin üzerine oturtması makul görülemeyeceğini söyledi. Koru, bu durumda vatandaşın, “(Ülkeyi böyle bir duruma kim düşürmüş olabilir?) diye” düşüneceğini ifade etti.

Koru’nun bugün blogundaki yazısından bazı bölümler şöyle:

“İktidar cephesinde (AK Parti ve MHP) işler iyi gitmiyor.Sizleri bilmem, ama benim bu yeni kanaatim her geçen gün giderek daha da pekişiyor. Yolun başında, 31 Mart yerel seçiminden yeniden galip çıkmayı AK Parti-MHP cephesi için cepte keklik olarak görmekteydim. Seçim tarihi yaklaştıkça bu konuda kuşkularım arttı. Şimdi ise işlerin iyi gitmediğini düşünmeye başladım. Nedeni anketler değil. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan‘ın “Anketlere güvenmiyorum” demesi elbette kuşku veriyor. Benim gördüğüm endişe verici anket sonuçlarından daha fazlasını Erdoğanda görüyor olmalı. Anketler iktidar cephesi için olumlu bir tablo çizmiyor. Özellikle de büyük kentlerde. Ancak anketlere bakarak oluşmuş değil kanaatim.”

YANLIŞ KAMPANYA

“Ekonomik durum alarm veriyor, bu ihmal edilmeyecek bir sebep. Fakat başka sebepler de var. İktidar cephesinin sözcüleri ile görevini iktidar cephesi çizgisinde haber yapmak veya yorumda bulunmak olarak tanımlamış olanların köşelerine ve yorumlarına hakim hale gelen hava, her geçen gün, bir bozgun beklentisi içinde olduklarını dışa vuruyor. ‘Beka’ sözcüğünün bunca kullanılması ve aleyhte algılara sebep olduğu belli iken kullanılmaktan vazgeçilmemesi bana elde başka malzeme bulunmadığını düşündürüyor.”

“ÜLKEYİ BU DURUMA KİM GETİRDİ?”

“Aksi halde, 17 yıldır ülkeyi yöneten bir siyasi kadronun yerel seçim kampanyasını “Bize oy vermezseniz ülkenin bekasını tehlikeye düşürürsünüz” tezi üzerine oturtması makul görülebilir mi? Vatandaş, “Ülkeyi böyle bir duruma kim düşürmüş olabilir?” diye düşünmez mi?

 

TV VE GAZETELER İKTİDAR REKLAMI YAPIYOR

“Medyaya hakim olmak da gevşemeye sebep olmuşsa şaşırmam. Her akşam neredeyse bütün TV kanalları iktidar cephesi çizgisinde görüşlere yer veriyor. Gazeteler yalnızca iktidar cephesinin reklamlarını yayınlamıyor, bütün sayfaları reklam gibi… Gevşekliğe yol açacak bir tablo bu. Ancak, kendileri ön planda görünmeksizin pek çok ülkenin seçim kampanyasını yöneten ve hep başarılı olan uzmanlar, bıkkınlığın iktidarların en büyük düşmanı olduğunu söylüyor. Papaz her zaman pilav yemez misali.”


akp, mhp, fehmi koru, beka, 31 mart
ÖNCEKİ ABD'den Kudüs için önemli karar SONRAKİ OECD ülkeleri arasında Türkiye rekor kırdı