• USD  32,50
  • EURO  34,69
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.499,53
SON DAKİKA

Fehmi Koru: İnternet seçim sonuçlarını etkileyecek

Fehmi Koru: İnternet seçim sonuçlarını etkileyecek

09 Aralık 2018 10:20

Gazeteci Fehmi Koru, Mehmet Soysal'ın yazılarıyla gündeme gelen, Demirören Grubu'nun internet medyasına karşı bir süredir devam ettirdiği mücadeleyle ilgili bir değerlendirme yazdı.


Gazateci Fehmi Koru, internet medyası ile yazılı basın arasındaki mücadeledeleyle ilgili önemli bilgiler verdi. Koru, gazetelerin tiraj kaybına uğramalarının ötesinde gerçek rakamları da gizlediklerini söyledi. 

Koru, gelinen noktada internet medyasının öneminin daha da arttığını vurgulayarak, internetin seçim sonuçlarını da etkileyeceğini ifade etti. 

Kendi internet sitesinde görüşlerini dile getiren Koru'nun yazısının bir bölümü şöyle:

TİRAJLAR ŞİŞİRİLMİŞ

"Eskiden gazetelerin satış rakamlarını veren tiraj raporlarına her hafta sektirmeden göz gezdirirdim. Son zamanlarda böyle bir zahmete katlanmıyorum.

"Sebebi şu: Medya çevreleri, gazeteleri çıkaranlar dahil, o raporlardaki rakamlara inanmıyorlar. Herkes kendi gazetesinin satış rakamının gerçek diğerlerinin rakamlarının şişirilmiş olduğu iddiasında.

"Yakında el değiştiren bir grubun büyük gazetesinin tepe yöneticiliğine getirilen kişinin “Bir şeyler yapmak lazım” anlamına gelen çırpınmalarını köşesinden okudukça durumun vahametini daha iyi anlayabiliyorum.

"Gazeteler satın alınmıyor.

"Türk Hava Yolları, oteller, akaryakıt istasyonları gibi çok sayıda gazeteyi toptan alıp müşterilerine bedava sunan büyük şirketler de olmasa satışlar daha da yerlerde sürünecek.

"Yazarlar da okunmaz oldu; gazete yönetimleri bunun sebebini internet haber sitelerinin rekabetine bağlayıp yazıların kendi sitelerinde geç saatlerde yer almasını çare olarak gördüler.

"Medya yöneticilerinin gazetelerine rakip olarak internet haber sitelerini görüp bunu itiraf etmelerini ilginç bir gelişme olarak değerlendiriyorum. Görevini gereğince yapan haber siteleri artık yazılı medyada kendilerine yer verilmeyen yazarlarıyla daha fazla ilgi odağı halinde."

SEÇİLERİ ETKİLEYECEK 

"Gelişmeler siyasi hayatı, hatta seçimleri bile etkileyecektir. ABD’de ve Avrupa’nın pek çok ülkesinde, bu alanda yerleşik medya organlarından daha fazla internet medyasının etkili olduğu yaşanarak öğrenildi.

"Muhtemelen 31 Mart 2019 yerel seçimi ülkemiz için de bu alanda bir ilk teşkil edebilecek."

 

 

 


internet, fehmi koru, tiraj, yazılı bazın
ÖNCEKİ NYT'a göre Selman'ın akıl hocası SONRAKİ CHP'yi üzen anket