• USD  32,48
  • EURO  34,95
  • BORSA  9.716,77
  • ALTIN  2.435,51
SON DAKİKA

Fenerbahçe 2-1 Bursaspor

Fenerbahçe 2-1 Bursaspor

20 Eylül 2015 22:17

Avrupa’dan moralsiz dönen Fenerbahçe, Bursaspor galibiyetiyle moral buldu. Kadıköy’de mutlak 3 puan parolasıyla sahaya çıkan Sarı-lacivertliler, Nani ve Van Persie’nin golleriyle rakibini 2-1 mağlup etti


Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 5. Haftasında Bursaspor'la karşılaştı. Şükrü Saracoğlu'ndaki mücadeleyi 2-1 kazanan Vitor Pereira'nın ekibi liderliğini sürdürdü. 20'de Markovic'in asistinde Nani'nin golüyle öne geçen Fenerbahçe'ye Bursaspor 63'te Tomas Necid'le cevap verdi.

Maça yedek başlayan Robin Van Persie, 79. dakikada attığı golle Fenerbahçe'yi yeniden öne geçirdi. Maçın 77. dakikasında oyuna giren Hollandalı yıldız, ayağının tozuyla 79'da çok şık bir son vuruş yaparak klasını sergiledi ve Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren isim oldu.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Fenerbahçe sahadan 2-1 galip ayrıldı. Bu sonucun ardından puanını 13'e çıkaran Fenerbahçe liderliğini sürdürdü. Ligde 5. hafta sonunda 4. yenilgisini alan Bursaspor 16. sırada kaldı

ESKİ BURSASPORLULAR SAHADA
Geçen sezon Bursaspor'da gösterdikleri başarılı performansla Fenerbahçe'ye transfer olan Şener Özbayraklı, Ozan Tufan ve Jose Fernandao eski takımlarına karşı mücadele etti. Bu üç oyuncu karşılaşmaya ilk 11'de başlarken Bursaspor'dan diğer transfer Volkan Şen, yedek kulübesinde oturdu. Takımlarını desteklemeye gelen az sayıdaki Bursasporlu taraftar ise bu 4 oyuncuya maçtan önce tepki gösterdi.

BURSASPOR STOCH'U OYNATMADI
Bursaspor, Fenerbahçe'den kiraladığı Slovak futbolcu Miroslav Stoch'u oynatamadı. Sezon başında Fenerbahçe'de forma giyen ancak transferin son günlerinde Bursaspor'a kiralanan Slovak futbolcu, iki takımın anlaşması gereği bu maçta sahaya çıkamadı.

NANİ KADIKÖY'Ü AYAĞA KALDIRDI
20. dakikada Markovic, rakiplerinden kurtardığı topu ceza alanı önünde daha müsait durumdaki Nani'nin önüne bıraktı. Portekizli futbolcu, meşin yuvarlağı yerden düzgün bir vuruşla filelere gönderdi: 1-0.

BURSASPOR NECİD'LE CEVAP VERDİ
63. dakikada Josue'nin soldan ortasında altıpasın önünde topla buluşan Necid, bekletmeden meşin yuvarlağı filelere göndererek eşitliği sağladı. Sarı-lacivertliler golden önce Meireles'e faul yapıldığı yönünde itirazlarda bulundu.

VAN PERSİE GİRDİ VE GOLÜNÜ ATTI
80. dakikada sağdan topla son çizgiye inen Hasan Ali, güzel bir hareketle Sercan'ı oyundan düşürdü. Bu oyuncu, önünü boşalttığı anda meşin yuvarlağı ceza alanı içinde ön direğe yönelen Van Persie'nin önüne bıraktı. Hollandalı oyuncu, bekletmeden yerden yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi ve takımını bir kez daha önce geçirdi: 2-1.

Stat: Ülker
Hakemler: Barış Şimşek, Mustafa Emre Eyisoy, Mehmet Cem Hanoğlu
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Alves, Kadlec, Hasan Ali Kaldırım (Dk. 84 Caner Erkin), Mehmet Topal, Ozan Tufan (Dk. 88 Uygar Mert Zeybek), Meireles, Markovic (Dk. 77 Van Persie), Nani, Fernandao
Bursaspor: Mert Günok, Advincula, Serdar Aziz, Dany, Aziz Behiç (Dk. 84 De Sutter), Faty, Hosogai (Dk. 57 Sercan Yıldırım), Dzsudzsak, Emre Taşdemir (Dk. 70 Aydın Karabulut), Josue, Necid
Goller: Dk. 20 Nani, Dk. 80 Van Persie (Fenerbahçe), Dk 63 Necid (Bursaspor)
Sarı kartlar: Dk. 27 Hosogai, Dk. 65 Dzsudzsak, Dk. 70 Dany, Dk. 72 Josue, Dk. 90+1 De Sutter (Bursaspor), Dk. 59 Markovic (Fenerbahçe)


fenerbahçe, bursaspor, van persie, süperlig, galibiyet, 2-1
ÖNCEKİ Yunanistan bir kez daha SYRIZA dedi SONRAKİ Yalçın Akdoğan: Bunlar çok alçakça!