• USD  32,37
  • EURO  34,96
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.325,32
SON DAKİKA

Fenerbahçe'den Balyoz mağduru çocuklara burs

Fenerbahçe'den Balyoz mağduru çocuklara burs

24 Ağustos 2016 09:49

FETÖ operasyonları kapsamında tutuklanan Balyoz savcısı Hüseyin Kaplan’ın,”Kızlarım genç kız, bakacak kimse yok” açıklamasına Balyoz davasında yargılanıp beraat eden emekli Orgeneral Ergin Saygun’un kızı Ece Saygun’dan yanıt geldi.


Vatan gazetesinden Çağdaş Ulus'un haberine göre, “İşte tam bu noktada onur, şeref, haklı olmak devreye girer” diyen Saygun, “Balyoz’da tutuklattığın gencecik subayların da küçücük çocukları vardı. Kimsenin bilmediği neler oldu neler. Ne acılar, ne zorluklar yaşandı. Yine de bunların çoluğuna çocuğuna üzülüyor insan. Çok zor. Biz haklıydık, başımız dikti. Şimdi bu çocuklar bir ömür bedel ödeyecek” diye konuştu. Kaplan’ı eleştiren Saygun öte yandan bu zamana kadar duyulmamış ilginç bir bilgiyi de paylaştı.

Tutuklu askerlerin çocuklarına mağdur olmamaları için o dönem Fenerbahçeli yöneticilerin burs verdiğini açıklayan Saygun sözlerine şöyle devam etti: “Sözün özü; haklıysan, şerefliysen, doğrudan, haktan, hukuktan ayrılmadıysan, vicdanlıysan çocukların ortada kalmaz. El uzatan çok olur. Burs verenlerin başında da bazı Fenerbahçeli yöneticiler gelir. İsimleri bende saklı. Aileler bile bilmesin istediler. Öyle güzel insanlar. Bu vesile ile biz söylemeden, bize ulaşıp, ‘Balyozun başarılı çocukları’ diyerek rencide etmeden çocuklara burs verenlerin ellerinden öperim.”


fenerbahçe, balyoz, burs, ece saygun, adnan saygun
ÖNCEKİ 70 Hedef yerle bir edildi SONRAKİ Harekata Salih Müslim'den sert tepki