• USD  32,50
  • EURO  34,77
  • BORSA  9.524,59
  • ALTIN  2.488,98
SON DAKİKA

Fetih kutlamalarında başkanlık vurgusu

Fetih kutlamalarında başkanlık vurgusu

29 Mayıs 2016 19:58

Cumhurbaşkanı Erdoğan fetih kutlamaları kapsamında Yenikapı'da düzenlenen kutlamalarda halka hitap etti.


Fetih Şöleni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyu yine başkanlık sistemine getirdi. Erdoğan ‘Çok çalışarak ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştığımızda bambaşka bir Türkiye’nin doğuşuna şahit olacağız. Bunun  için yeni Türkiye, bunun için yeni anayasa bunun için yeni sistem diyoruz’dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları şu şekilde

Her köşesinde her sokağında güzellikleri barındıran İstanbul, herkesi kendisine hayran bırakan İstanbul. Seni kalkpten selamlıyorum.

Ülkemizin ve dünyanın dört bir yanından gelerek, kendisine burada yeni bir hayat kurmuş herkesi selamlıyorum. Kırım’dan Türkistan’a kadar tüm gözü yaşlı coğrafyamızı selamlıyorum. Dünyanın neresinde olursa olsun, kardeşliğimiz, dostluğumuz adına, derdi derdimiz olan herkesi selamlıyorum. Biz sadece rabbimizin huzurunda eğiliriz. Fethin 563 yılını kutlamak için buraya gelmiş sizleri selamlıyorum.

İstanbul’u anmadan tarih yazmaya kalkarsanız mürekkebiniz kurur. Bu şehrin kıymetini çok iyi bilmeliyiz. Çağ kapatıp çağ açan, tarihin gördüğü en muhteşem zaferlerden birine sahne olan İstanbul’un fethinin 563. yılı kutlu olsun. Bu şehri fetheden Fatih Sultan Mehmet’ten Allah razı olsun.

Birileri fethi kanla, ölümle süregiden bir süreç olarak anlatıyor. Fetih Batı’nın aşılmaz sandığı duvarların aşılmasıdır. 21 yaşındaki bir Sultan’ın bin yıllın Bizans’ı dize getirmesidir.

Fetihten sonra bize ne İstanbul’dan ne Trakya’dan ne Anadolu’dan hicret yoktur. Bölücü terör örgütünü üzerimize koçbaşı olarak salanların derdi Kürt kardeşlerimiz değildir. Fethin intikamını almaktır.

İnşallah Hasta Adam’ın varisini geleceğin 10 büyük ekonomisinden biri haline getireceğiz. Türkiye’yi her alanda kendi kendine yeter duruma getirmek adına önemli adımlar attık. Osman Gazi Köprüsü’nün açılışını yapıyoruz. Osman Gazi Köprüsü’nü, Orhan Gazi Köprüsüyle birleştiriyoruz. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü 26 Ağustos’ta açıyoruz.

Dünyada bizi seven var sevmeyen var ama hiçbirinin imkanları bizimkilerden fazla değil. Onlar da ümitlerini bize bağlamış durumdalar. Biz hem kendimize yeteceğiz hem de dostlarımızın kardeşlerimizin ihtiyaçlarını gidereceğiz. Fatih, İstanbul’u fethederken diğer devletlerin teknolojisine ihtiyaç duysaydı, o güne dek aynı niyetle gelenler gibi İstanbul’u uzaktan seyreder, giderdi. 3 yılda Marmaray’dan 130 milyon dünyalı geçti ama bitmedi. Şimdi de Avrasya Tüneli’ni açıyoruz.

Parlamentoda iktidar partisinin vermiş olduğu teklif görüşüldü ve 376 kabulle geçti. Bu ne demekti? Yargı, parlamentoya fezlekeleri gönderiyor rafa konuyordu. Şimdi rafa konmuyor. O tarih itibariyle o fezlekeler 168 vekili kapsayan fezlekeler, parlamento tarafından oylanıp Yargı’ya yollandı. Bundan sonra Yargı’ya vereceği kararları bekliyoruz.

Gezi olayları sırasında duvarlara ne yazmışlardı? Zulüm 1453’te başladı yazmışlardı. Ankara’da ODTÜ önünde Malazgirt Meydanı’nın açılışını engellemek için Bizans askerrlerinin miğferlerini giyerek güvenlik güçlerine saldırmışlardı. Terör örgütü Güneydoğu bölgemizde eylemlerine başladığında ilk hedefleri tarihi camileri olmuştu. Bunlar Diyarbakır’daki Kurşunlu Camii’ne kurşun sıkmışlardı. Bunların hepsi aynı kinin, sancının ürünüdür. Bunların başındakiler Zerdüşt inancına sahiptir. Bunların bizim dinimizle uzaktan yakından akaları yoktur. Benim saf, Kürt kardeşlerim bunlara inanıyor. Bu ülkede Kürt sorunu yok, terör sorunu var terör. Allahın izniyle Doğu’da Güneydoğu’da operasyonlar devam ediyor. Huzur ve refah gelene kadar da devam edecek.

Suriye’de olanları görüyorsunuz. Ne işi var orada Rusya’nın? Ne işi var terör örgütünün armalarıyla donanmış ABD askerlerinin? Müttefikimiz dediğimiz ülkeler Suriye’deki oyuna göz yumuyor. PYD denilen terör örgütünü kullanarak Güney sınırlarımızı kuşatanların asıl amacını Ortadoğu ve Afrika ile bağı kopartmak olduğu ortadadır.

Silahları gömecekler, betonlayacaklar. Koordinatlarını da verecekler. Olmadı, bu ülkeyi terk edecekle

.


pyd, yenikapı, fetih, cumhurbaşanı, baikanlık
ÖNCEKİ Anıtkabir'de bayılan askere bakan yardıma koştu SONRAKİ Acı haberler peş peşe geldi: 3 şehit