• USD  32,49
  • EURO  34,91
  • BORSA  9.716,77
  • ALTIN  2.439,53
SON DAKİKA

FETÖ ne zaman bitecek?

FETÖ ne zaman bitecek?

15 Ağustos 2020 13:01

BBC Türkçe’nin aktardığı makalede, Türkiye'de Erdoğan'ın "tasfiye sürecinde mağdur ettiği tek tek bireyler için şefkat gösterilse de, 'Cemaat'in tümüne ve liderleri Fethullah Gülen'e yönelik şefkat gösteren neredeyse hiç kimse yok" deniyor.


İngiliz Economist dergisinin Charlemagne köşesinde “Türkiye'deki demokrasini geriye gitmesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kadar, Erdoğan'la geçmişte ortak hareket eden Fethullah Gülen Hareketi'nin de sorumlu olduğu” yorumu yapıldı.

" Gülencilerin durumu ülke dışında daha iyi ama yine de köşeye sıkışmış haldeler" denilen yazıda, "Gülen 80'lerine yaklaşıyor ve sağlığı iyi değil. Öldüğünde cemaatten geri kalanlar büyük olasılıkla dağılacak" ifadeleri kullanıldı.



BBC Türkçe’nin aktardığı makalede, Türkiye'de Erdoğan'ın "tasfiye sürecinde mağdur ettiği tek tek bireyler için şefkat gösterilse de, 'Cemaat'in tümüne ve liderleri Fethullah Gülen'e yönelik şefkat gösteren neredeyse hiç kimse yok" deniyor ve FETÖ’nün 2002'de AKP iktidara geldikten sonra güç kazandığı belirtiliyor:

"Sempatizanları daha önce Türk bürokrasisine sızmışlardı. Ama Erdoğan'ın cesaretlendirmesiyle kurumların tamamını ele geçirdiler."

FETÖ için “cemaat” denilen Economist dergisinin makalesinde şu ifadeler var:

"Sempatizanları daha önce Türkiye bürokrasisine sızmıştı. Erdoğan'ın cesaretlendirmesiyle kurumların tamamını ele geçirdiler. (Bir tahmine göre yargıdaki üst düzey görevlilerin yüzde 30'u, poliste de yüzde 50'si Gülencilerden oluşuyordu.) Erdoğan'ın onayıyla, binlerce Kürt aktivist, subay, laik ve gazetecinin tutuklanmasını sağladılar.


cemaat, erdoğan, fetö
ÖNCEKİ Duygu Delen'in ölümünde flaş itiraf SONRAKİ Genelev patroniçesi Manukyan'ın servetinin perde arkası...