• USD  32,50
  • EURO  34,69
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.499,53
SON DAKİKA

Fırıncıların paralı poşet isyanı

Fırıncıların paralı poşet isyanı

27 Şubat 2019 10:11

Bazı tüketicilerin marketten alışveriş yapıp fırından poşet istediğini kaydeden Antalya Fırıncılar Odası Başkanı Mustafa İnce, “Poşet paralı oldu ucu yine bize dokundu." ded.


Fazladan poşet isteyen tüketici sayısının çok fazla olduğunu kaydeden Mustafa İnce, “Poşet masrafı 7 bin TL’ye ulaşan fırınlar var. Hele hele fırının yanında marketvarsa işte o zaman yandık. Çünkü tüketici uyanık. Fırındaki poşetin bedava olduğunu biliyor. Marketten alışveriş yapıp malzemeleri bizim tezgâha bırakıp fazladan poşet istiyor” diye konuştu.

MALİYET DÜŞER

Talebi geri çevirdiklerinde müşteri kaybettiklerini vurgulayan İnce, şöyle devam etti: “Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası’nın ‘Poşet fırınlarda da ücretli olsun’ önerisi destekliyoruz. Bu yapılırsa maliyetlerimiz düşer. En azından marketlerden ücretli olduğu için poşet almayan tüketici soluğu bizim tezgâhta almaz.”

ZARARIMIZI KARŞILAMAZ

Fırınlarda ücretli poşet satılmasının maliyet oranlarına etki etmeyeceğini savunan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Ekmek Un ve Unlu Mamuller Meslek Komitesi Meclis Üyesi Murat Totoş, “Komedi işlerle uğraşıyorlar. Poşet parasıyla zarar mı karşılanır? Maliyetler o kadar yüksek ki 3 kuruşluk poşetle fırıncı esnafı zararını karşılayamaz. Meslek kuruluşları daha ciddi öneriler üretmeli” dedi.


antalya, ekmek, maliyet, fırın, poşet
ÖNCEKİ Akam : Ankara'da fark 10 puanın üzerinde SONRAKİ Survivor'a Sabriye damgası...