• USD  32,50
  • EURO  34,69
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.499,53
SON DAKİKA

Fıstıklı baklava sevenlere kötü haber

Fıstıklı baklava sevenlere kötü haber

12 Mayıs 2018 15:49

Baklavave Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD), fıstık fiyatlarının 210 liraya çıkması nedeniyle fiyatların kabul edilebilir seviyeye gelinceye kadar fıstıklı ürün yapmayı düşünmediklerini söyledi.


BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım, düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, 2017 yılının başında 60 lira civarında seyreden fıstık fiyatının şu an 210 liraya yükseldiğini belirterek, "Normalde olması gereken fiyat 70-75 liradır. Fiyatlardaki bu fahiş artışın sebebi karaborsacı ve stokçulardır. Üreticiden 60 TL'ye topladığı fıstığı depolayarak, piyasaya azar azar çıkartarak, kademeli yükselterek satmaya başladığı fıstığı Ramazan ayının yaklaşmasıyla 210 TL'ye çıkarmışlardır. Aradaki bu yüzde 300 karı ceplerine indiren stokçulardır" dedi. 

FISTIK FİYATLARI KABUL EDİLEBİLİR SEVİYEYE GELİNCEYE KADAR FISTIKLI BAKLAVA YAPMAYACAĞIZ

Karaborsacılar ve stokçuların sektördeki denetleyici ve belirleyici mekanizmaların oluşmamasından doğan boşluktan yararlandıklarını, son 5 gün içinde fıstık fiyatını 150 liradan 210 liraya çıkardıklarını savunan Yıldırım, "Bu durumda en çok zarar görenler ise fıstık üreticisi, fıstığı son ürün olarak satan kuruyemişçi, baklavacılar ve fıstık kullanan diğer sektör mensuplarıdır. Baklava sektörü fıstıktaki fahiş artışa rağmen zam yapmayı düşünmüyor. Fıstık fiyatları kabul edilebilir seviyeye gelinceye kadar fıstıklı ürün yapmayı düşünmüyor" dedi.


Fıstık, seviye, baklava, kademe, boşluk, kuruyemişçi
ÖNCEKİ CHP'de aday sürprizi SONRAKİ Anneler günü kutlu olsun