• USD  32,37
  • EURO  34,97
  • BORSA  9.149,69
  • ALTIN  2.325,31
SON DAKİKA

Fizik öğretmeni kağıt toplayıcısı oldu

Fizik öğretmeni kağıt toplayıcısı oldu

21 Şubat 2016 11:55

37 yaşındaki Fizik Öğretmeni Ramazan Gezer, sokaklara bırakılan karton ve plastik malzemeleri toplayıp ailesinin geçimini sağlıyor.


Sokullu Mahallesi’ndeki bir gecekonduda eşi ve 4 çocuğuyla yaşayan 37 yaşındaki Fizik Öğretmeni Ramazan Gezer, sokaklara bırakılan karton ve plastik malzemeleri toplayıp ailesinin geçimini sağlıyor.

İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü’nden 2003 yılında mezun olan Gezer, öğretmenlik için 1,5 yıl formasyon eğitimi aldı. Bazı özel eğitim kurumlarında aylık 500 TL ücretle ve sosyal güvencesiz çalışan Gezer, emeğinin sömürüldüğünü düşünerek öğretmenlik yapmayı bıraktı.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullara az sayıda fizik öğretmeni istihdam edilmesi nedeniyle Gezer’in ataması da gerçekleşmedi.

Bunun üzerine Adıyaman’dan Ankara’ya göç eden Gezer, kâğıt toplayıcılığı yapan hemşerilerinin yanına taşınıp, bu işi yapmaya başladı. Günde yaklaşık 30 TL kazandığını belirten Gezer’in 3 yaşındaki oğlu Muhammed Haşim evlerinin önünde babasının topladığı karton kutularla oyun oynuyor.


ankara, adıyaman, fizik öğretmeni, ramazan gezer, muhammed haşim, inönü üniversitesi
ÖNCEKİ Turizmci ürktü : binlerce tesis satılık SONRAKİ Bizim de memurlardan bir farkımız yok