• USD  32,37
  • EURO  34,96
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.325,06
SON DAKİKA

Fransa'nın skandal açıklamasına sert tepki

Fransa'nın skandal açıklamasına sert tepki

30 Mart 2018 09:24

Fransa'nın YPG ile ilgili yaptığı skandal açıklamaya Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın'dan tepki geldi. Kalın, Fransa'nın YPG açıklamasına yönelik olarak, "Müttefik ülkeler teröre karşı net tavır sergilemeli" dedi


Türkiye’nin Afrin’e yönelik operasyonuna başından bu yana sıcak bakmayan ve açıkça eleştirmekten kaçınmayan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ankara’nın çok sert tepkisine neden olacak bir adım attı. Macron, Türkiye’nin arananlar listesinde bulunan Salih Müslim’in de çatısı altında faaliyet gösterdiği TEV-DEM’in Eş Başkanı Aysa Abdullah’ın da aralarında bulunduğu bir heyeti Elysee Sarayı’nda kabul etti. Fransa'nın Menbiç’e asker göndereceği belirtilirken Macron'un terör örgütü YPG'ye destek garantisi verdiği öğrenildi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise Fransa'nın terör örgütü SDG ile Türkiye arasında arabuluculuk yapma isteğiyle ilgili olarak, 'Ciddiyetten uzak bir yaklaşım.' ifadelerini kullandı.
Son dakika: Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "Türkiye'nin, SDG adı altında kendini meşrulaştırmaya çalışan PKK/PYD/YPG ile ilgili duruşu açık ve nettir. Türkiye ile bu tür terör yapılanmaları arasında 'diyalog, temas, arabuluculuk' gibi ciddiyetten uzak yaklaşımları reddediyoruz" dedi. Kalın, "Dost ve müttefik kabul ettiğimiz ülkeler, terörün her türüne karşı açık ve net bir tavır sergilemelidir" diye konuştu. 

NELER YAŞANDI?

Macron’un resmi programında, eski PYD Eş Başkanı olan Abdullah’ın yer aldığı heyetin ziyaretine ilişkin herhangi bir gündem maddesi bulunmuyordu. Kuzey Suriye’den isimlerden oluşan heyette ‘Kadın Savunma Birlikleri’ (YPJ) Sözcüsü Nesrin Abdullah’ın da yer aldığı kaydediliyor.

Aysa ve Nesrin Abdullah, Elysee’de ilk kez ağırlanmıyor. Eski Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande da 2015’te bu iki ismin de yer aldığı bir heyetle Elysee Sarayı’nda bir görüşme gerçekleştirmişti. Kürt kaynaklar, Kürt, Arap ve Suryani temsilcilerden oluşan ‘Kuzey Suriye Heyeti’nin’ Macron ile yaklaşık bir saatlik bir görüşme yaptığının altını çizd


ypg, fransa, abdullah, macron, elysee
ÖNCEKİ Iğdır'da korkunç kaza: 17 ölü SONRAKİ Düşen jet ile ilgili flaş gelişme