• USD  32,60
  • EURO  34,81
  • BORSA  9.464,57
  • ALTIN  2.490,05
SON DAKİKA

G-20 zirvesinden çarpıcı kare!

G-20 zirvesinden çarpıcı kare!

28 Haziran 2019 09:39

Japonya’nın ev sahipliğinde Osaka’da iki gün sürecek G20 Liderler Zirvesi, Başbakan Şinzo Abe’nin konuk liderleri karşılaması ve aile fotoğrafı çekilmesiyle başladı.


Fotoğraf çekimi sırasında ABD Başkanı Trump ile Suudi gazeteci Kaşıkçı cinayetinin sorumlusu olarak gösterilen Suudi Veliaht Prensi Selman'ın kameralar karşısındaki yakınlığı dikkat çekti.

G20 Liderler Zirvesi dolayısıyla Osaka'da bulunan G20 üyesi ve davetli ülkelerin devlet ve hükümet başkanları ile bazı uluslararası kuruluşların
temsilcileri, zirvenin yapılacağı INTEX Osaka Fuar Merkezi'ne geldi.

Japonya Başbakanı Abe, liderleri fuar merkezi önünde hazırlanan platformda karşıladı.

 


 

Karşılamanın ardından Başbakan Abe ve aralarında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir
Putin ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’in de bulunduğu konuk heyet başkanları,G20 Liderler Zirvesi aile fotoğrafı için hazırlanan platformda,  kendilerine ayrılan yerlere geçti.

AİLE FOTOĞRAFI ÇEKİLİRKEN…

Fotoğraf çekimi sırasında ABD Başkanı Trump ile Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın kameralar karşısındaki yakınlığı dikkat çekti.

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın 2 Ekim 2018’de İstanbul’daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda öldürülmesinin ardından Riyad Yönetimi uluslararası kamuoyunun yoğun tepkisini çekmişti.

Birleşmiş Milletler tarafından hazırlanan son raporda da, cinayette Riyad yönetiminin sorumluluğuna dikkat çekilmişti.

Rapor Kaşıkçı’nın öldürülmesini, Suudi Arabistan’ın sorumlu olduğu bir yargısız infaz olarak tanımlarken, cinayetle bağlantılı olan kişilere başta Veliaht Prens bin Selman olmak üzere yaptırımlar talep etmişti.

ABD Senatosu da Kaşıkçı cinayetinden Veliaht Prens Selman’ı sorumlu tutan bir karara imza atmıştı.

Dünya kamuoyu, cinayetin soruşturulması ve üst düzey Suudi yetkililerin yargılanması için ABD Başkanı Trump’a çağrı yaparken, Washington Yönetimi’nin Suudi Arabistan’a sivil amaçlı nükleer teknoloji transferine onay verdiği de ortaya çıkmıştı.

Trump geçen ay ise Kongre'nin onayını almadan, Yemen'deki Şii Husi milislere karşı oluşturulan askeri ittifaka önderlik yapan Suudi Arabistan'a büyük çapta silah satışına onay vermişti.


abd, bm, zirve, trump, g-20, kaşıkçı
ÖNCEKİ Semra Topçu: Gazetecilere yaşam hakkı yok SONRAKİ 4 Parti yeniden masada..