• USD  32,50
  • EURO  34,69
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.499,53
SON DAKİKA

Gazeteci Zafer Arapkirli: Karanlık zihniyete karşı tavır almaya devam edeceğiz

Gazeteci Zafer Arapkirli: Karanlık zihniyete karşı tavır almaya devam edeceğiz

28 Aralık 2019 15:00

Küçük yaşta kız çocuklarının evlenmelerini savunanlara itiraz ettiği için yargılanan ve beraat eden gazeteci Zafer Arapkirli, Babıali TV'de Zeynel Lüle'nin konuğu oldu.


Derya Özkök / TürkiyeGündemi Özel Haber

 "6 yaşındaki çocuk evlenebilir” açıklaması yapan Nurettin Yıldız’a twitterdan hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada beraat eden Gazeteci Zafer Arapkirli, Babıali Tv' de Zeynel Lüle'nin konuğu oldu. Meslektaşı Zeynel Lüle'nin sorularını yanıtlayan Arapkirli, çocuk evlilikleriyle ilgili şunları söyledi:

Karanlıkla aydınlığın çatışması

''Bizim derdimiz kişilerle ilgili bir mesele değil, kurumlarla vakıflarla sınırlı bir mesele değil, mesele; karanlıkla aydınlığın çatışması.Biz yasalara aykırı olarak, Anayasaya aykırı olarak, bütün temel insan hakları metinlerine aykırı olarak, hem Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi hem de Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Sözleşmesi, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ve insan vicdanın izin vermediği bir şeye karşı tavır alıyoruz. Oyun yaşında çocukların evlendirilmesi, erkeklere köle edilmesine karşı çıkıyoruz.

Kadını değersiz yaratık gibi görüyorlar

Bu bir pedofili suçudur. Ağır bır suç. Ve biz bu suçların işlenmesine karşı tavır alıyoruz. Bu suçun işlenmesini savunanlara tavır alıyoruz. Tavır almaya da devam edeceğiz. Bu karanlık düşüncelerle mücadele etmeye devam edeceğiz.
Bu karanlık zihniyet 6 yaşındaki çocuğa nasıl bakıyorsa, 66 yaşında da aynı bakıyor. Çünkü karşı cinsi değersiz bir yaratık gibi görüyor. İşte biz bu karanlık zihniyete karşı, her zaman tavır almaya devam edeceğiz.''


pedofili, Zeynel Lüle, BabıaliTV, Zafer Arapkirli
ÖNCEKİ Avcılar istikametinde metrobüs seferleri durdu! SONRAKİ MHP Lideri Devlet Bahçeli'den CHP'ye Libya tepkisi...