• USD  32,55
  • EURO  35,01
  • BORSA  9.722,09
  • ALTIN  2.427,83
SON DAKİKA

Gece görevden Alınan MHP'lilere Gündüz Operasyon

Gece görevden Alınan MHP'lilere Gündüz Operasyon

17 Haziran 2022 14:34

Diyarbakır’da kapısına kilit vurulan MHP’nin İl Başkanı ve bazı yönetim kurulu üyeleri gözaltına alındı. Yaşananlar, operasyon olacağının MHP yönetimine sızdırıldığı, görevden alma kararı sonrası operasyon yapıldığı iddialarını gündeme getirdi.


MHP Genel Merkezinin radikal bir kararla görevden aldığı ve kapısına kilit vurduğu MHP Diyarbakır İl teşkilatının başkan ve bazı yöneticileri gözaltın alındı.

Tigris Haber'den Murat Özbilek'in haberine göre Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile gece yarısı yapılan operasyonda görevden alınan MHP İl Başkanı Cihan Kayaalp ve bazı yönetim kurulu üyeleri gözaltına alındı.

MHP, Diyarbakır teşkilatının kapısına neden kilit vurdu?

İDDİALAR: İHALEYE FESAT KARIŞTIRMA VE USULSÜZLÜK
Emniyete götürülen İl Başkanı Kayaalp ve yönetim kurulu üyelerinin ifada
işlemleri devam ederken gözaltı gerekçesinin ‘usulsüzlük’ ve ‘ihalelere fesat  karıştırma’ gibi iddialardan kaynaklandığı öğrenildi. Öte yandan bazı yönetim kurulu üyelerinin ise arandığı belirtildi.

AÇIKLAMA SONRASI OPERASYON
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile, MHP Diyarbakır il teşkilatının fesih edildiğini, binaya kilit vurulduğunu açıklamıştı. MHP’li Semih Yalçın’ın açıklamasından bir gün sonra MHP yönetimine yapılan operasyon dikkat çekti.

Yaşananlar, operasyon olacağını kamu görevlilerinin MHP yönetimine sızdırdığı, görevden alma kararı sonrası operasyon yapıldığı iddialarını gündeme getirdi. 


ÖNCEKİ RTÜK Müge Anlı İçin Harekete Geçti SONRAKİ MHP Diyarbakır il başkanı cinsel istismar’dan tutuklandı