• USD  32,37
  • EURO  34,97
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.324,78
SON DAKİKA

Genç doktor bankayı dize getirdi

Genç doktor bankayı dize getirdi

23 Eylül 2017 13:04

İzmirli doktor Serkan Ballıoğlu, bu dönemde çektiği bir konut kredisi için bankaya fazla faiz ödemesine neden olduğu iddiasıyla açtığı davayı kazandı.


İstanbul Tüketici Mahkemesi, Ballıoğlu'nun ödediği fazla faiz miktarının 3 katının banka tarafından davacıya geri ödenmesini kararlaştırdı. Ballıoğlu'nun avukatı Orkun Güleç, bu kararın emsal teşkil edeceğini ve söz konusu bankalardan kredi çekenlerin de dava açarak ödedikleri fazla faizi geri alabileceklerini söyledi.

Rekabet Kurulu'nun, 8 Mart 2013'te 12 bankanın mevduat, kredi ve kredi kartı konularında birlikte fiyat tespit etmek amacıyla kartel oluşturduğunu belirlemesinin ardından İstanbul Tüketici Mahkemesi'ne dava açtıklarını belirten Güleç, "Müvekkilimin 2008 yılında aldığı bir kredi nedeniyle bankaların anlaşıp faizlerini artırması sonucu yüksek faiz ödediği gerekçesiyle dava açtık. İstanbul Tüketici Mahkemesi de önceki gün verdiği kararla, kredi çekilen bankayı aldığı fazla faiz miktarının 3 katını geri vermeye ve tazminat ödemeye mahkum etti" dedi. Avukat Güleç, mahkemenin bu kararının yüzbinlerce banka müşterisi için emsal nitelikte olduğunu söyledi.


istanbul, mahkeme, kredi, doktor, banka, rekabet, Mevduat
ÖNCEKİ Kazandığı paranın hesabını bilmiyor SONRAKİ Barzani meydan okudu: Ucunda ölüm olsa da