• USD  32,46
  • EURO  34,79
  • BORSA  9.530,47
  • ALTIN  2.479,33
SON DAKİKA

Getir'e Hisse Devri Haberi Şok'un Hisselerini Düşürdü

Getir'e Hisse Devri Haberi Şok'un Hisselerini Düşürdü

15 Kasım 2021 12:07

Şok Marketler'de azınlık hisselerinin hızlı teslimat şirketi Getir'e satışı için bağlayıcı olmayan niyet mektubu imzalanması sonrası Şok hisseleri sert düştü.


Şok Marketler tarafından Cuma akşamı KAP'a yapılan açıklamada, şirkette doğrudan veya dolaylı pay sahibi olan Yıldız Holding ve iştiraklerinin, şirketin azınlık hisselerini hızlı teslimat şirketi Getir'e satışı için bağlayıcı olmayan niyet mektubu imzalandığı belirtildi.


Şok Marketler geçen hafta, büyük bölümü haftanın son üç gününde olmak üzere yüzde 18.8 prim yaparak 13.82 liradan kapanmıştı.

SERT DÜŞTÜ
Geçen haftaki sert yükselişin ardından bu sabah ilk işlemlerde yatay seyirle açılan Şok hisseleri daha sonra satışlarla karşılaştı. Hisseler saat 10.20'de yüzde 5.5 düşüşle 13.05 liradan işlem görüyor. BIST-100 endeksi ise yüzde 2.4 primliydi.

ONAY BEKLİYOR
Getir ayrıca e-ticaret platformu n11.com'da hisse alımı için düzenleyici kurumdan onay bekliyor. Getir'in kurucularından Nazım Salur, geçen haftaki açıklamalarında şirketin perakendecilik alanını hızlandırmayı amaçladığını ifade etmişti.

 


ÖNCEKİ İYİ Partili Usta'dan TRT ve AKP'ye Osman Öcalan mesajı SONRAKİ Kamudan milyarlarca lira Beşli Çete'ye