• USD  32,59
  • EURO  34,85
  • BORSA  9.652,03
  • ALTIN  2.497,35
SON DAKİKA

Gezici'nin şaşırtan 9 büyükşehir anketi

Gezici'nin şaşırtan 9 büyükşehir anketi

04 Mart 2019 10:03

Aralarında İstanbul ve Ankara'nın olduğu 9 büyükşehirde, AK Parti üstünlüğü dikkat çekiyor.


İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirler için son ankette çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. 23-24 Şubat tarihlerinde yapıldığı ifade edilen ve Adana, Balıkesir, Hatay, Antalya, Aydın, İstanbul, Bursa, Ankara ve Manisa’yı 9 büyükşehir ile ilgili araştırmanın sonuçları CHP için beklentilerinin dışında ortaya çıktı. 

Gezici Araştırma şirketi, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçim için yeni bir araştırma gerçekleştirdi.

Adana, Balıkesir, Hatay, Antalya, Aydın, İstanbul, Bursa, Ankara ve Manisa’yı içeren araştırmanın, 23-24 Şubat tarihlerinde yapıldığı ifade edildi.

İSTANBUL'DA SÜRPRİZ BEKLENMİYOR

Yapılan ankete göre; Binali Yıldırım, kararsızların dağıtılmasıyla yüzde 52,1 oy alarak, İBB Başkanlığı için en öndeki aday konumunda. Yıldırım'ın İstanbul'dan birinci çıkacağı konusunda, diğer anket şirketleri de hemfikir.

ANKARA'DA 5.5 PUAN FARK GÖRÜNÜYOR

Ankara'da ise geçtiğimiz günlerde Mansur Yavaş 4.5 puan önde olduğunu söylemişti. Ancak Gezici Araştırma'ya göre AK Parti adayı Mehmet Özhaseki, Yavaş karşısında 5.5 puanlık bir fark ile önde.

Aralarında İstanbul ve Ankara'nın olduğu 9 büyükşehirde AK Parti üstünlüğü dikkat çekiyor. Buna göre Adana, Balıkesir, Hatay, Antalya, Aydın, İstanbul, Ankara ve Manisa’yı Cumhur İttifakı AK Parti, Bursa’da ise Millet İttifakı kazanıyor. 

Sadece Bursa'da CHP adayı önde

Gezici araştırmanın anketinde, diğer 7 büyükşehire baktığımız zaman Bursa dışında Millet İttifakı'nın hiçbir adayı önde görünmüyor.

YAZININ TAMAMI


istanbul, adana, manisa, antalya, anket, aydın, ankara, bursa, hatay, gezici
ÖNCEKİ İsrail ile Türkiye arasında gizli anlaşma iddiası.. SONRAKİ Türk dizi filmleri Hollywood'a rakip