• USD  32,60
  • EURO  34,73
  • BORSA  9.524,59
  • ALTIN  2.498,83
SON DAKİKA

Google Asistan'a Türkçe dil desteği

Google Asistan'a Türkçe dil desteği

16 Aralık 2018 09:16

Google'ın, Siri'ye rakip akıllı asistanı Google Asistan'a Türkçe dil desteği geldi. Peki Türkçe Google Asistan ile neler yapabileceksiniz?


Google Asistan, sadece birkaç yıl önce 2016 yılında piyasaya çıkan uygulama, sadece birkaç dilde ve bölgede mevcuttu. Daha sonraki iki yıl boyunca, nerede ve kime ulaşılacağı konusunda büyük bir ilerleme kaydetti. Google uygulamasının beta sürümü, desteklenecek 14 yeni dili bizler daha önce göstermişti. Bunlar içinde Türkçe de vardı. 

Google'ın akıllı asistanı Google Asistan, Türkçe olarak hizmet vermeye başladı. Tüm Android kullanıcılarına sunulan Türkçe Google Asistan, iOS kullanıcılarına da Ocak ayı içinde gelecek.

Google Asistan ile sesli olarak yol tarifi alma, telefonla arama yapma, mesaj ve e-posta gönderme, müzik çalma, video oynatma, uçuş bilgilerini alma, uyumlu donanımlarla ışıkları açıp kapatma, ev ve iş yerlerindeki internete bağlanabilen akıllı cihazları sesli komutlarla yönetebilme işlemleri yapılabilecek. Türkiye'ye özel geliştirilen tekerleme, özlü sözler, şiirler, şakalar, şarkılar da Asistan'ın özellikleri arasında. 

Google’ın yeni özelliği, sesli olarak “Ok Google” komutu ile veya Google uygulamasındaki mikrofon tuşuna basarak aktif hale getirilebiliyor.

Türkçe Google Asistan, gelecek ayın sonuna kadar Türkiye’deki tüm Android ve iOS platformundaki kullanıcılara sunulmuş olacak.


android, ios, google, asistan, türkçe
ÖNCEKİ AKP'li Sayan: Kürtçe okullarda zorunlu olsun SONRAKİ CHP, İzmir'de kimi seçecek?