• USD  32,37
  • EURO  34,98
  • BORSA  9.090,56
  • ALTIN  2.325,54
SON DAKİKA

Grosskreutz skandalı çok pahalıya patlayacak!

Grosskreutz skandalı çok pahalıya patlayacak!

05 Eylül 2015 09:25

Galatasaray'ın eski yöneticisi Mehmet Helvacı, Kevin Grosskreutz transferinin gerçekleşmemesinin sorumlusunun kulüp yönetimi olduğunu belirterek, "Galatasaray futbolcuya tazminat ödemek zorunda kalabilir. Bunun yanı sıra maç başı ücretleri oynamasa da ödenecektir" iddiasında bulundu.


Hukuk profesörü olan Galatasaray'ın eski yöneticisi Mehmet Helvacı, evrak eksikliği nedeniyle FIFA'nın onay vermediği Kevin Grosskreutz transferinin sarı kırmızılı kulübe tahmin edilenden çok daha pahalıya mal olabileceğini söyledi.

Radyospor'a konuşan Helvacı, "Grosskreutz'un futbol oynama hakkı elinden alındı. Bu nedenle umarım Galatasaray tazminat ödemek zorunda kalmaz. Kusur oyuncudan değil kulüpten kaynaklanıyor. Maç başı ücretleri oynamasa da ödenecektir" dedi.

GROSSKREUTZ SKANDALI 'GELİYORUM' DEMİŞ
"HATA YAPANLAR GEREĞİNİ YAPMALI"
Mehmet Helvacı, Grosskreutz skandalı nedeniyle ağır eleştirilere uğrayan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek için de, "Bu hatayı yapanlar mutlaka gereğini yapmalı. Taraftarı rahatlatmak için bugün bir istifa kararı alınabilir. Fakat doğru zamanda istifa edilmeli. Şu an erken" diye konuştu.


"MELO'NUN GİTMESİ DOĞRU, TELLES'İN GÖNDERİLMESİ YANLIŞ"
Felipe Melo ve Alex Telles'in transferleri hakkında da konuşan Mehmet Helvacı, "Melo konusunda doğru karar verildi. Fakat Alex Telles en azından rotasyonda kullanılabilirdi. Gönderilmesi doğru değildi" ifadelerini kullandı.


OYNAMADIĞI 6 AY İÇİN 4.4 MİLYON TL
Prof. Dr. Mehmet Helvacı'nın iddia ettiği gibi, Galatasaray Kevin Grosskreutz'un maç başı paralarını da ödemek zorunda kalırsa, Alman futbolcuya hiç oynamayacağı 6 ay için yaklaşık 1 milyon 325 bin Euro (4.4 milyon TL) verilecek.

Yapılan sözleşme gereği Galatasaray Alman futbolcuya bu sezon 1 milyon 850 bin Euro garanti para ve maç başı 20 bin Euro para ödeyecek. Yıllık ücretin yarısı olan 925 bin Euro'nun ödenmesi kesin. Bunun yanı sıra, kulüp hatası yüzünden oynayamadığı maç sayısı da 20 olarak hesaplanırsa 400 bin Euro da bunun için ödenmesi gerekiyor.


galatasaray, yönetim, skandal, mehmet helvacı, grosskreutz
ÖNCEKİ Kayıp er IŞİD’e ait hastanede SONRAKİ Eski İçişleri Bakanı: Devlet Hizbullah'a göz yumdu