• USD  32,59
  • EURO  35,00
  • BORSA  9.722,09
  • ALTIN  2.425,26
SON DAKİKA

Gürsel Tekin: Ankara’da Yoğun bakım üniteleri doldu

Gürsel Tekin: Ankara’da Yoğun bakım üniteleri doldu

05 Eylül 2020 11:17

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin yaptığı açıklamada, “Yoğun bakım üniteleri dolmuş durumda. Yüzlerce hasta bahçelerde, otoparklarda sıra bekliyor” dedi.


Gürsel Tekin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunlara değindi:

"VATANDAŞ ‘DİKKATLİ OLSUN’ DEMEK YETERLİ DEĞİL” “Ankara Türkiye'nin başkenti, idari merkezi ve İç Anadolu bölgesinin en büyük ekonomisi. Hastalık Ankara'da kontrol altına alınamazsa Türkiye'de kontrol altına alınamaz. "Vatandaş dikkatli olsun" demek yeterli değil. Hükümet icraat makamıdır. İdari tedbirleri alın. Ankara'daki sağlık emekçileri, doktorlar ve bilim insanları ile görüştüm. Yoğun bakım üniteleri dolmuş durumda. Yüzlerce hasta bahçelerde, otoparklarda sıra bekliyor.

ANKARA'DA 60 BİNDEN FAZLA HASTA VAR Sağlık personeli ve filyasyon ekiplerinde aşırı çalışmaya bağlı psikolojik ve fiziki yorgunluk var. Bilim insanlarının yaptığı hesaplamaya göre asemptomik hastalar dahil Ankara'da 60 binden fazla hasta var. Ne yapılması gerekiyor? - Kapalı her hastane açılmalı - Sağlık çalışanlarına koruyucu ekipman tedariği yapılmalı - Başka şehirlerden sağlık çalışanı transferi yapılmalı. Ankara Türkiye'nin başkenti, idari merkezi ve İç Anadolu bölgesinin en büyük ekonomisi. Hastalık Ankara'da kontrol altına alınamazsa Türkiye'de kontrol altına alınamaz. "Vatandaş dikkatli olsun" demek yeterli değil. Hükümet icraat makamıdır. İdari tedbirleri alın.”


ÖNCEKİ Demirtaş yeni parti mi kuruyor? SONRAKİ Ebru Şallı savcılığa başvurdu