• USD  32,37
  • EURO  34,96
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.325,32
SON DAKİKA

Hangi besinler spermin kalitesini yükseltiyor?

Hangi besinler spermin kalitesini yükseltiyor?

11 Mart 2016 11:17

İstiridye, et, siyah çikolata, muz,kabak çekirdeği başta olmak üzere l_karnitin,magnezyum ve selenyum zengini yiyeceklerin sperm kalitesini arttırdığı belirtildi


Tüp Bebek Üreme İmmünolojisi ve Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Halit Fırat Erden, konuyla ilgili şu açıklamada bulundu: “Çok sayıda bilimsel çalışma kadınların yaşı, yaşam tarzı gibi faktörlerin sağlıklı bir bebek doğurmayı nasıl etkileyeceğine odaklanmaktadır. Oysa yeni bilimsel araştırmalarda da görüldüğü üzere erkek sağlığı da gebeliğin oluşmasında hatta devamında düşünüldüğünden çok daha önemli bir rol oynuyor. Geleneksel olarak babanın çocuğuna katkısının çocuğun DNA’sının yarısı ile sınırlı olduğu düşünülüyordu.

SPERMİN KALİTESİNİ ARTIRAN BESİNLER

L-karnitin, B-12, magnezyum, selenyum, likopen zengini yiyecekler sperm kalitesini artırıyor. Bilimsel çalışmalar sonucunda oluşturulan listenin başında yüzde 74 oranında sperm kalitesini artıran istiridye geliyor. Ardından kuşkonmaz, karpuz, muz, kabak çekirdeği, siyah çikolata, ceviz, fasulye, et gibi besinlerin tercih edilmesi erkeklerin bu sorunla karşılaşma riskini düşürebilir.”


sperm, istiridye, siyah çikolata, selenyım, magnezyuım, dr. halit fırat erden
ÖNCEKİ Obama Erdoğan’a o sözleri söyledi mi ? SONRAKİ Partilerin dokunulmazlık dosyaları sınavı