• USD  32,57
  • EURO  34,75
  • BORSA  9.524,59
  • ALTIN  2.513,67
SON DAKİKA

Hatay Belediye Başkanı: Yetkilileri uyarmıştım

Hatay Belediye Başkanı: Yetkilileri uyarmıştım

31 Mart 2020 20:18

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, koronavirüs salgınına ilişkin açıklamalarda bulundu. Savaş, koronavirüsün 1,5 aydır Hatay’da görüldüğünü, kendisinin ve komşusunun bu hastalığa yakalandığını, bununla ilgili yetkilileri de uyardığını söyledi.


Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, koronavirüs salgınıyla ilgili Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk’e konuştu. Savaş, şunları söyledi:
“1,5 aydır bu hastalığın Hatay’da olduğunu söylüyorum. Bu hastalığı biz zaten geçiriyorduk. Hatta ben de komşumuz olan karı-kocada geçirdi. Bunları, enfeksiyon hastalıkları hocası olarak da söylüyorum ve zamanında ilgililere uyarılarım da oldu. Bütün cenaze sahiplerini taziye için ararım, giderim. Son dönemde her taziyede ölüm nedenlerini zatürre, astım krizi diye açıkladılar. Ocak ayından itibaren önlem alınması gerekirdi. İki ay önce sokağa çıkma yasağı ilan edilseydi bu sıkıntılar olmazdı. Şimdi yapılması gereken izolasyon kurallarına uyulmasıdır. Bunu şiddetle ve önemle öneriyorum.”


hatay, belediye, Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay Belediye Başkanı: Yetkilileri uyarmıştım
ÖNCEKİ AKP, CHP'li belediyeleri hedef aldı! SONRAKİ İşte ilk koronavirüslü hasta!