• USD  32,36
  • EURO  35,02
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.322,95
SON DAKİKA

Hayrettin Karaman'dan kripto para fetvası...

Hayrettin Karaman'dan kripto para fetvası...

17 Mayıs 2020 10:35

Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak yazarı Hayrettin Karaman, "Kripto para aşırı elektrik israfına sebep olduğu ve varislere intikal etmemesi gibi nedenlerden dolayı caiz değildir" dedi.


Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen, bir dönem ‘Saray’ın fetvacısı’ olarak nitelendirilen Yeni Şafak yazarı Hayrettin Karaman, kripto paranın caiz olup olmamasına ilişkin yazısında, kripto para sahiplerinin bilinmediğini, sistemin kara para aklama benzeri suçlara açık olmayı kolaylaştırdığını ve miras olarak varislere geçmediğini belirtti. Karaman,  "Sonuç olarak, bu sisteme girmek ve kullanmak; yüksek risk taşıdığı, çok oynak ve kaygan sisteme sahip olduğu, aşırı elektrik israfına sebep olduğu ve hukuki boşluklar sebebiyle hırsızlık gibi suçlara ceza verilememesi, kara para aklamaya açık olması ve dijital para hesap sahibi öldüğünde varislere intikal etmemesi gibi sebeplerden dolayı caiz değildir" ifadelerini kullandı.

Hayrettin Karaman, "Helal Finans Açısından Dijital-kripto Paralar Çalıştayı'nda açıklanan maddeleri sıralayarak, "Şimdi de asrımızda internete bağlı olarak yeni bir para sunulmaya çalışılıyor. Kripto paralar veya dijital kripto paralar; devletin ve dünyadaki otoritelerinden uzak, kontrol edilemez, dondurulamaz ve para transferinde aracı kurumları (bankaları) aradan çıkartan bir sistem" diye yazdı.


yeni şafak, hayrettin karaman, kriptp para
ÖNCEKİ Komutanı Fetöcülerin ihalesi mi yaktı? SONRAKİ Havuzdan ve denizden korona bulaşır mı ?