• USD  32,50
  • EURO  34,69
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.499,53
SON DAKİKA

HDP 1’inci Merkezi Örgütlenme Konferansı’nı gerçekleştiriyor

HDP 1’inci Merkezi Örgütlenme Konferansı’nı gerçekleştiriyor

02 Ağustos 2019 09:05

HDP yerellerden başlayarak bir yeniden yapılanma ve örgütlenme hamlesini başlatmayı hedefliyor.


Halkların Demokratik Partisi Mayıs ayında başlattığı konferanslar sürecini 3-4 Ağustos tarihinde Diyarbakır’da gerçekleştireceği 1’inci Merkezi Örgütlenme Konferansı ile tamamlıyor.

“Demokratik Siyasetle Faşizmi Yıkalım Türkiye’yi Demokratikleştirelim” şiarıyla Amed Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek Konferansa il ve bölge konferanslarında belirlenen yaklaşık 800 delege katılacak.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin açılış konuşmasını yapacağı Konferansa DTK, HDK gibi kuruluşlar ile HDP bileşeni partilerin temsilcileri, HDP’nin eski milletvekilleri, Onur Hamzaoğlu gibi isimler de katılacak. Konferansta, “Örgütsel Durum”, “parti içi eril anlayışa karşı çözüm”, “temsili siyasetten toplumcu demokrasiyi esas alan halkla beraber yerinden siyasete dönüş yolları ve çözümü”, “daha iyi bir gençlik örgütlenmesi için çözüm yolları”, “çalıştay, toplantı ve konferanslarda tespit edilen sorunlara dair çözüm”, “HDK/DTK ve HDP’nin birbirini karşılıklı büyütme imkanları ve çözüm önerileri”, “tavsiye kararları” gibi üst başlıklar tartışılacak.

HDP’nin önümüzdeki dönem yol haritasını belirleyecek olan Konferans kararları sonuç bildirgesiyle açıklanacak.

HDP 1’inci Merkezi Örgütlenme Konferansı kapsamında şimdiye kadar yerellerden başlayarak 50’ye yakın toplantı, yerel konferans ve çalıştay gerçekleştirildi.

15-16 Mayıs’ta gerçekleştirilen Merkezi Örgütlenme Çalıştayı ile startı verilen çalışmalar kapsamında 40’a yakın ilde, il konferansları ve hazırlık toplantıları ile Marmara, Karadeniz, İç Anadolu, Ege, Çukurova, Amed ve Serhat Bölge Konferansları gerçekleştirildi.

Ayrıca HDP Kadın Meclisi de il hazırlık toplantıları, 7 bölgede Kadın Konferansları, Kadın Meclisi ve Kadın Koordinasyonu toplantıları ile bu sürece ilişkin hazırlıklarını tamamladı.

Kadın meclisi kendi özgün kararları ile yerel toplantılarından ve konferanslarından çıkardığı sonuçlar üzerinden hem genel bölge konferanslarına katıldı hem de Merkezi Örgütlenme Konferansı’na katılacak.

Yine HDP Gençlik Meclisi illerde yaptığı toplantılarda Merkezi Örgütlenme Konferansı'nın gündemine ilişkin özgün tartışmalar yürüttü ve konferans delegelerini belirledi.

HDP’nin şimdiye kadar yaptığı bütün konferanslarda, demokratik siyaset, 3’üncü yol, toplumsal sorunlara ilişkin çözüm arayışları, Türkiye’nin içinde bulunduğu savaş ve barış ikilemi gibi teorik konular tartışılarak buna ilişkin çözüm önerileri geliştirildi.

Merkezi Örgütlenme Konferansı’ndan çıkacak sonuçlar üzerinden de HDP yine yerellerden başlayarak bir yeniden yapılanma ve örgütlenme hamlesini başlatmayı hedefliyor

(Turkiyegundemi.com)


hdp, haber, politika, Merkezi Örgütlenme Konferansı
ÖNCEKİ Fethiye plajında korkutan gelişme: Deniz neden sapsarı oldu? SONRAKİ Bayram ikramiyesi ödeme tarihi belli oldu