• USD  32,57
  • EURO  35,00
  • BORSA  9.722,09
  • ALTIN  2.427,59
SON DAKİKA

HDP: Demokrasi için üçüncü bir yol var

HDP: Demokrasi için üçüncü bir yol var

22 Şubat 2020 12:33

HDP 4’üncü Olağan Kongresi, yarın “Demokrasi ittifakını güçlendirme” hedefiyle Ankara Arena’da toplanacak. Ana sloganının “Umut” olacağı HDP Kongresi’nde “Demokrasi için üçüncü bir yol var” mesajı verilecek.


Yarın 4’üncü Olağan Kongresi’ni gerçekleştirecek Halkların Demokratik Partisi’nde (HDP) yetkili kurullardaki hazırlıklar tamamlandı. “Demokrasi ittifakı” temasıyla gerçekleştirilecek kongrede, “Umut”, “Üçüncü bir yol mümkün” ve “Türkiyelileşme” mesajları verilecek.

BirGün gazetesinden Hüseyin Şimşek'in haberine göre;

Ankara Arena Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek HDP 4’üncü Olağan Kongresi’ne yönelik çalışmalarda sona gelindi. 100 kişilik Parti Meclisi (PM) ve Eş Genel Başkanlık için Mutabakat Komisyonu’nun yaptığı çalışmalar tamamlandı. Bugün yapılacak son Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında yetkili kurullarda olması istenen isimler son kez masaya yatırılacak. Eş genel başkanlar Pervin Buldan ile Sezai Temelli yeniden aday olacak. 100 kişilik PM’de ve daha sonra belirlenecek Merkez Yürütme Kurulu’nda ise parti tüzüğünde yer alan, “iki dönemden fazla üst üste kurullarda görev alınamaz” hükmü nedeniyle birçok isim yer almayacak.

Bu kapsamda Günay Kubilay, Ayşe Acar Başaran, Azad Barış ve Hişyar Özsoy gibi isimlerin önümüzdeki dönem MYK’de olmayacağı kesinlik kazandı. Bu isimlerin çeşitli çalışma gruplarında ve parti komisyonlarında görev almaları kararlaştırıldı. HDP’nin yeni PM’sinde ve komisyonlarında kamuoyunun yakından tanıdığı “sürpriz isimlerin” yer alacağı da bildirildi ancak bu isimlere yönelik bilgi paylaşılmadı.

ÜÇÜNCÜ YOL MÜMKÜN

HDP, kongre günü kamuoyuna demokrasi ittifakını oluşturma mesajı verecek. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçişle toplumun iki kutuplu siyasete hapsedildiğini savunan parti yönetimi, kongre salonundan vereceği mesajla, “Üçüncü bir yol mümkün” diyecek. Kürt siyasetinin HDP ile Türkiyelileşme sürecine girdiğine dikkati çeken parti yönetimi, Türkiyelileşmede ısrarı da vurgulayacak. Demokrasi ittifakının nasıl sağlanacağına yönelik mesajların da verileceği kongrede, “Tabandan tavana ittifak” anlatılacak. HDP yönetimi kongrede yapacağı açıklamada, ittifak çalışmalarının mahallelerden başlayacağını ve siyasi partilerin toplumdan gelecek yoğun taleplere kayıtsız kalamayacağını anlatacak.


hdp, kongre, umut
ÖNCEKİ Netflix’ten yeni bir Türk dizisi: Pera Palas'ta Gece Yarısı SONRAKİ Benzine Pazartesi gününden itibaren 16 kuruşluk zam