• USD  32,55
  • EURO  34,89
  • BORSA  9.645,02
  • ALTIN  2.430,71
SON DAKİKA

HDP Eş Genel Başkanı Buldan'dan iktidara: Siz gidicisiniz, 2023’ü bile göremeyeceksiniz

HDP Eş Genel Başkanı Buldan'dan iktidara: Siz gidicisiniz, 2023’ü bile göremeyeceksiniz

12 Nisan 2022 13:19

HDP Eş Genel Başkanı Buldan, İktidara "Siz gidicisiniz, 2023'ü bile göremeyeceksiniz.' Çünkü halk bu kriz karşısında elbette sizi erken seçime zorlayacak" diye seslendi.


HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenlenen grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

- Halkımızın sofrasındaki yangın her geçen gün daha da büyüyor. Yaşam mücadelesinin geçim mücadelesinin önüne geçtiği bir dönemi yaşıyoruz. Bu, iktidarın iddia ettiği gibi geçici bir durum değildir. AKP-MHP kriz ittifakı iktidarda kaldığı sürece çöküş maalesef kalıcıdır. Halkı yüksek zamlara, çürük domatese, ezik bibere, bayat ekmek kuyruklarına alıştırmaya çalışıyorlar. AKP Genel Başkanı'nın "Hayat pahalılığının farkındayız, milleti enflasyona ezdirmeyeceğiz" dediği ocak ayından bu yana her şeye yüzde 100 zam yapıldı. TÜİK'in oyunlarına rağmen enflasyon yüzde 60'ı aştı. 

- Maliye Bakanı, enflasyonun aralık ayından itibaren düşeceğini söylüyor. Aralık ayına kalacakmış gibi konuşan Maliye Bakanı'na şun söylemek isterim ki; 'Siz gidicisiniz, siz kalıcı değilsiniz. Siz 2023'ü bile göremeyeceksiniz.' Çünkü halk bu kriz karşısında elbette ki sizleri erken seçime zorlayacak. Erken seçimle birlikte Türkiye de yeni yönetimini seçecek. Halk enflasyon zulmünü ilişkilerine kadar yaşarken, yeni Tarım Bakanı aç ve açıkta kimsenin olmadığını iddia ediyor...

- Görülüyor ki enflasyon sadece tüketici fiyatlarında yükselmiyor, iktidarın yalanlarındaki enflasyon da her ay düzenli olarak artıyor. Halka sabır tavsiye edenler, deveyi havuduyla yutmaya devam ediyorlar. 

- Halka sabredin diyenlere bakıyoruz, millet bahçeleri adı altında TOKİ aracılığıyla yandaşlara pay aktarmaya devam ediyorlar. Durmak yok israfa devam et... Geçenlerde yine şatafatlı sahurlarının kamuoyuna yansıdığını gördük. Sonra bir telaşla üzerini kapamaya çalıştılar. 

- Vatandaşın sofrasında bir gram et olmadığını bilmiyorlar mı, biliyorlar. 80 yaşındaki emekliler ekmek parası için çalışırken bu beyefendiler çöreklendikleri kurumun etinden de sütünden de bol bol faydalanmaya devam ediyor.

 


ÖNCEKİ Özer Sencar: Muhalefet Adayını Haziran'da Açıklamalı SONRAKİ Yaşlı Kadının Servisten İndirildiği Markete Ceza Kesildi