• USD  32,33
  • EURO  35,03
  • BORSA  8.974,46
  • ALTIN  2.282,09
SON DAKİKA

HDP kararını açıkladı

HDP kararını açıkladı

14 Mayıs 2019 13:23

HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, "23 Haziran'da yapılacak seçim tam anlamıyla bir referandumdur. İstanbul ve Türkiye halkları hukuku yok sayan YSK'daki o 7 adamdan daha büyüktür. HDP'nin tavrı nettir" dedi.


HDP İŞ Genel başkanı Pervin Buldan, 23 Haziran'da yapılacak İstanbul büyükşehir belediye başkanlığı seçimiyle ilgili kararlarını açıkladı. Partisinin Meclis Grup toplantısında konuşan Buldan, şunları söyledi:

"23 Haziran'da yapılacak seçim tam anlamıyla bir referandumdur. İstanbul ve Türkiye halkları hukuku yok sayan YSK'daki o 7 adamdan daha büyüktür. HDP'nin durduğu yer nettir. Kimse HDP üzerinden bir tartışma yürütmesin. HDP iradesi gasp edilen mazlumların yanındadır. Beyaz tülbentli annelerin yanındadır. "

YSK'nin seçimleri yenileme kararını değerlendiren Buldan, "Şaibeli olan YSK'nın iptal kararıdır. Halk değil, ben belirlerim diyor. Bu açıkça bir sandık darbesidir. Halkın aklıyla resmen alay ediyorlar. İstanbul'da iktidar ve YSK eliyle halkın iradesi çalındı." dedi.

Buldan 23 Haziran seçimlerine ilişkin partisinin tutunu da açıklayarak şu ifadeleri kullandı:

"El konulan belediyelerimizin de yerlerde tekmelenen annelerimizin de hesabını 23 Haziran'da bir kez daha soracağız. Cizre'ye sahip çıkmayan İstanbul'a sahip çıkamaz. 23 Haziran'da yapılacak seçim tam anlamıyla referandumdur. Hep dünya 5'ten büyüktür diyor ya. Biz de diyoruz ki İstanbul YSK'nın o 7 üyesinden büyüktür. HDP'nin durduğu yer nettir. Kimse HDP üzerinden tartışma yürütmesin. HDP demokrasiden yanadır. HDP iradesi gasp edilenlerin yanındadır. HDP 31 Mart seçimlerinde güç dengesini değiştirdi. 23 Haziran'da aynı kararlılıkla daha güçlü demokrasi ittifakı için mücadele edeceğiz."

 

 


hdp, seçim, istanbul, pervin buldan, 23 haziran
ÖNCEKİ Erdoğan'ın danışmanı: Taklit aslını güçlendirir SONRAKİ ABD'den İran'a Gözdağı: 120 bin asker