• USD  32,33
  • EURO  35,06
  • BORSA  9.045,99
  • ALTIN  2.297,30
SON DAKİKA

HDP: Kazdağlarındaki Su ve Vicdan Nöbeti’ni selamlıyoruz

HDP: Kazdağlarındaki Su ve Vicdan Nöbeti’ni selamlıyoruz

04 Ağustos 2019 16:10

HDP, Kazdağları’nda 5 Ağustos’ta gerçekleştirilecek büyük buluşmaya bütün halkı katılmaya, destek vermeye çağırdı.


Turkiyegundemi.com özel haber/ Hülya Karabağlı

HDP Ekolojiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Murat Çepni, altın madenine karşı Çanakkale’nin Kirazlı Köyü’nde sürdürülen “Su ve Vicdan Nöbeti”ne desteklediklerini bildirdi, kamuoyunun duyarlılığının arttırılması için  5 Ağustos’ta büyük buluşma için çağrı yaptı. “Bu sistemin doğayı ve yaşamı talan eden sömürü zincirini bir yerden kırabiliriz, kırmalıyız” diyen HDP, “Kazdağları’nı kurtarırsak, Cerattepe’yi, Munzur’u, Hasankeyf’i de kurtarabiliriz. Hep birlikte bütün yeteneklerimizi birleştirirsek bunu başarabiliriz” dedi.

 Kazdağları’nda 5 Ağustos’ta gerçekleştirilecek büyük buluşmaya bütün halkı katılmaya, destek vermeye çağıran HDP’nin yazılı açıklaması şöyle:

Kazdağları’ndaki Kirazlı Köyü’nde, Kanadalı Alamos Gold Şirketi tarafından yürütülen altın madeni projesinde, ÇED raporunda 45 bin denmesine rağmen 195 bin ağaç kesildiği ortaya çıktı. Uyduruk “bilirkişi raporları”na dayanarak izin verilen bu siyanürlü madenciliğin bölgenin doğası, canlı varlığı ve su kaynakları açısından risk oluşturduğu apaçık.

AKP-MHP’nin talancı sistemi, Artvin Cerattepe’deki insan eli değmemiş ormanları yok ediyor, 12 bin yıllık tarihi olan Hasankeyf’i bir şirketin 50 yıllık karı için sulara gömüyor, dünyanın en temiz su kaynaklarına sahip Munzur Dağı’nın her yerini maden alanı ilan ediyor, Marmara’nın bir avuç kalan ormanları Kuzey Ormanları ve Kazdağları’nı inşaat şirketlerine ve maden şirketlerine talan ettiriyor.

Yaşamımızı her geçen gün daha da fazla etkileyen, biyoçeşitliliğin tükenmesine, gıda ve su krizinin artmasına neden olan küresel iklim krizine karşı acil önlemler alınarak, mevcut ormanların, su varlıklarının, dere ve nehirlerin, denizlerin ve göllerin, tarım ve mera alanlarının radikal koruma tedbirleri ile korunması gerekirken, müflis iktidar bugünü kurtarmak için geleceğimizi şirketlere satmayı tercih ediyor.

Biz Kazdağları’nda yürütülen “Su Ve Vicdan Nöbeti”ne kamuoyunun duyarlılığının arttırılması için çağrı yapıyoruz. Bu sistemin doğayı ve yaşamı talan eden sömürü zincirini bir yerden kırabiliriz, kırmalıyız.

Kazdağları’nı kurtarırsak, Cerattepe’yi, Munzur’u, Hasankeyf’i de kurtarabiliriz. Hep birlikte bütün yeteneklerimizi birleştirirsek bunu başarabiliriz.

Kazdağları hepimizin, bütün canlıların, gelecek kuşakların. Kazdağları’nda 5 Ağustos’ta gerçekleştirilecek büyük buluşmaya bütün halkımızı katılmaya, destek vermeye çağırıyoruz.


hdp, kazdağları
ÖNCEKİ İYİ Parti'de yeni yönetim belirlendi SONRAKİ Enflasyon rakamları açıklandı