• USD  32,38
  • EURO  35,00
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.324,14
SON DAKİKA

HDP ve AKP arasında eşcinsellik tartışması

HDP ve AKP arasında eşcinsellik tartışması

13 Haziran 2020 12:54

HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Diyanet İşleri Başkanlığının devletin kurumu olarak görev yaptığını ancak laik sistemde bunun doğru olmadığını söyledi.


TBMM Genel Kurulunun dünkü oturumunda HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu’nun Diyanet İşleri Başkanı Şükrü Erbaş'ın sözlerinin hatırlatarak, “O, LGBT'lileri insan saymadığı için eş cinselliğin lanetlendiği ve hastalığı da beraberinde getirdiği ifadesini kullandı.

Pandemi sürecinde Diyanet İşleri Başkanı'ndan beklenen laf bu muydu?" diye sorunca AKP sıralarından ‘evet’ yanıtı geldi. Kerstecioğlu’nun çıkışına AKP’nin muhafazakar, demokrat bir parti olduğunu belirterek yanıt veren AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, “Diyanet İşleri Başkanı da Allah'ın kelamını, bundan önce bu işleri yapanların nasıl helak olduğunu ifade etmiştir.

 

 
 

Ayette açıktır, sabittir, Lut Kavmi'nin başına gelenleri ifade etmiştir. Şimdi sizden mi korkacağız, Allah'ın ayetini savunmayacağız" diye konuştu.
TBMM Genel Kurulu’nda HDP’li Kerestecioğlu ve AKP arasında geçen konuşmalar şöyle:

FİLİZ KERESTECİOĞLU DEMİR (Ankara) - Yine size bir hukukçu olarak hatırlatmak istiyorum ve sizi gerçekten hukuk yoluna bu anlamda davet etmek istiyorum: O, LGBT'lileri insan saymadığı için aslında şöyle bir ifadede bulundu: "Eşcinsellerin lanetlendiği, zina ve eşcinselliğin hastalığı da beraberinde getirdiği…" Yani pandemi sürecinde Diyanet İşleri Başkanından beklenen laf bu muydu?

EROL KAVUNCU (Çorum) - Evet.

FİLİZ KERESTECİOĞLU DEMİR (Ankara) - Bu muydu?

EROL KAVUNCU (Çorum) - Evet.

FİLİZ KERESTECİOĞLU DEMİR (Ankara) - O zaman bravo!

Ben, gerçekten bir insan hakları savunucusu ve hukukçu olarak buna "Evet" diyorsanız, söyleyecek bir laf bulamıyorum. O zaman bunun sonrası gaz odalarıdır arkadaşlar.

Saygılar sunarım. (AK PARTİ sıralarından gürültüler)

BAŞKAN - Sayın Muş…

MEHMET MUŞ (İstanbul) - Bir diğer mesele, şimdi, siz görüşlerinizi savunacaksınız. Siz, eşcinselleri, lezbiyenleri savunacaksınız. Savunun. O sizin zihniyetiniz, görüşünüz olabilir. E, biz de bunun yanlış olduğunu söyleyeceğiz, döneceksiniz bizim sıralarımıza "Nasıl böyle bir şey söylersiniz?" diyeceksiniz.

Ya, siz ne kadar savunuyorsanız, biz de bunun o kadar yanlış olduğunu düşünüyoruz.(AK PARTİ sıralarından alkışlar) Ayet okunmuştur, Allah'ın ayeti ne diyorsa biz onun arkasındayız. Siz başkasını savunun. Bizim savunduğumuz bu, bizim görüşümüzü…

FİLİZ KERESTECİOĞLU DEMİR (Ankara) - Eşcinsellik savunulacak, savunulmayacak bir şey değil ki.

MEHMET MUŞ (İstanbul) - Sayın Başkanım, biz siz rahatsız olacaksınız diye görüşlerimizi saklayacak değiliz. Biz muhafazakâr demokrat bir partiyiz. Görüşlerimiz bunlardır. Diyanet İşleri Başkanı da Allah'ın kelamını ifade etmiştir, bundan önceki bu işleri yapanların nasıl helak olduğunu ifade etmiştir.

Dolayısıyla ayette açıktır, sabittir, Lût kavminin başına gelenleri ifade etmiştir. Şimdi, Allah'ın ayetini sizden mi korkacağız savunmayacağız? Siz istediğiniz kadar LGBT'yi savunun, bayrağını oraya dikebilirsiniz. (AK PARTİ sıralarından "Bravo" sesleri, alkışlar)

FİLİZ KERESTECİOĞLU DEMİR (Ankara) - Sayın Başkan…
BAŞKAN - Sayın Kerestecioğlu…

FİLİZ KERESTECİOĞLU DEMİR (Ankara) - Sayın Başkanım, uygun görürseniz

Hüda Vekilime bu konuda grubumuz adına bir dakikalık söz vermenizi rica edeceğim.

FİLİZ KERESTECİOĞLU DEMİR (Ankara) - Sayın vekiller kendi konuştukları alanı çok iyi bilen birisinden cevap gelince epey bir kaynaştılar ve rahatsız oldular, bunu görebiliyoruz. Burası laik bir ülkeyse eğer, o tek tipliğiniz insanlara inançları konusunda da dayatmalar getiremez.

MEHMET CİHAT SEZAL (Kahramanmaraş) - Kimseye bir şey dayatmıyoruz.

FİLİZ KERESTECİOĞLU DEMİR (Ankara) - Bu konuda farklı görüşler vardır ve bunları herkes ifade edebilir ama siz eğer LGBT'lilerin -ki bir zamanlar oy almak için Genel Başkanınızın çok iyi sözler söylediği LGBT'liler için- eğer insan ve var olma vasfını dahi kabul edemiyorsanız zaten size söylenecek söz yok.

MEHMET CİHAT SEZAL (Kahramanmaraş) - Eyvallah, eyvallah!

FİLİZ KERESTECİOĞLU DEMİR (Ankara) - Siz bu noktada kalmışsınızdır ve buradan tekerlek aşağı doğru yuvarlanıyor.

MEHMET CİHAT SEZAL (Kahramanmaraş) - O da senin düşüncen, o da senin düşüncen.

OYA ERONAT (Diyarbakır) - Sana ne? Sana ne? Biz buyuz, sana ne? Sana ne?

FİLİZ KERESTECİOĞLU DEMİR (Ankara) - O yüzden diyoruz "Gidiyorsunuz." diye. Boşuna çaresizce çırpınmayın…
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)


mehmet muş, filiz kerestecioğlu, oya eronat
ÖNCEKİ Bildirici: RTÜK Başkanı'na yeni gelir kapısı... SONRAKİ Dünyada Covid-19 vaka sayısında tarihi rekor ...