• USD  32,37
  • EURO  34,97
  • BORSA  9.125,29
  • ALTIN  2.325,60
SON DAKİKA

HDP'den Erdoğan hakkında suç duyurusu

HDP'den Erdoğan hakkında suç duyurusu

31 Aralık 2015 13:44

Halkların Demokratik Partisi (HDP); Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu dahil bir dizi üst düzey yetkili hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.


Parti bu girişimine gerekçe olarak; "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, siyasi hakların kullanılmasının engellenmesi, inanç düşünce ve kanaat hürriyetinin açıklanmasının engellenmesi, hakaret, suç işlemeye tahrik" suçlarının işlenmesini gösterdi.
Haklarında suç duyurusunda bulunulan diğer kişi ve kurumlar ise Hukuk Komisyonu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan, Lütfi Elvan ve Numan Kurtulmuş.
HDP şikayet ettiği kişiler hakkında kamu davası açılmasını ve şüphelilerin cezalandırılmalarını talep etti.
'Linç kampanyası başlatıldı'
Partinin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği dilekçeden bazı satırlar şöyle:
"Halkların Demokratik Partisine, Parti Eş Başkanları başta olmak üzere yöneticilerine ve seçilmişlerine 7 Haziran ve 1 Kasım 2015 seçimlerinde oy veren seçmenlere yönelik açık bir linç kampanyası başlatılmıştır.
Nitekim bu linç kampanyasının örneklerini yakın zaman önce geçtiğimiz aylarda HDP Genel Merkez, İl ve ilçe binalarına yapılan saldırılar, Diyarbakır HDP mitingine yapılan bombalı saldırılar, Suruç Katliamı ve en son olarak da Ankara Tren Garı Katliamı’nda en acı bir biçimde şahit olduk.
Sadece Temmuz ayından bu yana dahi yaklaşık 360 sivil çatışma ve saldırılarda hayatını kaybetmiş, 128 HDP binası saldırıların hedefi olmuş, hatta birçok merkezde de olduğu üzere Ankara’da bulunan Parti genel merkez binası içerisinde Parti çalışanları bulunduğu halde hunharca yakılmıştır."
Demirtaş hakkında soruşturma
Cumhuriyet Başsavcılığı da üç gün önce Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) geçen hafta sonu düzenlediği "öz yönetim" gündemli toplantı ile ilgili olarak HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Sırrı Süreyya Önder, Hatip Dicle, Kamuran Yüksek, Selma Irmak ve Sebahat Tuncel hakkında soruşturma başlatmıştı.
Image copyrighthurriyet.com.tr
DTK "özerk bölgeler ve öz yönetim oluşturulması" çağrılarında bulunmuş ve öz yönetimlere dair 14 madde sıralamıştı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise HDP'yi ve Demirtaş'ı "provokasyon yapmakla ve ihanet etmekle" suçlamıştı.


hdp, ahmet davutoğlu, haber, haberler, suç duyurusu
ÖNCEKİ Yılın çiftinden yılbaşı çekimi SONRAKİ Diyarbakır'da olay: 3 polisimiz yaralı!