• USD  32,38
  • EURO  35,04
  • BORSA  9.084,22
  • ALTIN  2.326,25
SON DAKİKA

HDP’li Güzel: Hastaneyi üçüncü defa tahtakuruları istila etti

HDP’li Güzel: Hastaneyi üçüncü defa tahtakuruları istila etti

29 Temmuz 2019 14:37

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, bölgenin en büyük hastanesi olan Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin 10 ay içerisinde üçüncü kez tahtakuruların istilasına uğradığını söyledi.


Sorunu Meclis gündemine taşıyan Güzel, “Daha önce de tahtakuruları ile gündeme gelen hastaneye ilişkin hastalar tarafından yapılan şikayetler giderilmemiş, mağduriyetler devam etmiştir” açıklamasını yaptı. Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün  5 Temmuz'da Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, yaptığı denetimlerde gerekli hijyenik koşullarının yerine getirilmediği gerekçesiyle 11 bin 368 lira idari para cezası kestiği belirtildi.

HDP’li Semra Güzel'in Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya konuya ilişkin önergesi ve gerekçesi şöyle:

Bölgenin en büyük hastanesi olan Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi 10 ay içerisinde 3.kez tahtakuruların istilasına uğramıştır. Daha önce de tahtakuruları ile gündeme gelen hastaneye ilişkin hastalar tarafından yapılan şikayetler giderilmemiş, mağduriyetler devam etmiştir. 2018 Ekim ayında tahtakuruları yüzünden Gastro ve Nerfoloji hastalarının bulunduğu kat, 2019 Şubat ayında Nöroloji Kliniği Yoğun Bakım Bölümü bu kez ise Kardiyoloji ve Genel Cerrahi Bölümü boşaltılmış, hastalar başka katlara gönderilmiştir.

Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 5 Temmuz'da Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, yaptığı denetimlerde gerekli hijyenik koşullarının yerine getirilmediği gerekçesiyle 11 bin 368 lira idari para cezası kesmiştir. Yaşanan bu olaylardan sonra hastane yetkilileri olaya dair herhangi bir açıklama yapmamıştır. Konuya dair daha önce de soru önergesi vermemize rağmen sorularımız yanıtlanmamış, mağduriyetler giderilmemiştir.

Bu bağlamda;

- Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanan söz konusu olaylar Bakanlığınızın bilgisi dâhilinde midir?

- Hastalar ve gerekli merciler tahtakurularından hastanenin temizlenmesi için defalarca başvuru yapmasına rağmen neden hastane yetkilileri tarafından bu sorun giderilmemiştir?

- Tahtakuruların tamamen önlenmesi ve hijyen koşullarının her anlamda sağlanması için yapılacak olan işlemler başlamış mıdır? Başlamadıysa ne zaman başlanacaktır?

- Tahtakuruları yüzünden rahatsızlanan veya hastalığı kötüleşen kimseler var mıdır? Başka katlara nakli yapılan hastaların sağlık durumlarında herhangi bir kötüleşme mevcut mudur?

- Bahsi geçen hastaneye hijyenik koşulların yerine getirilmediği için para cezası kesilmesi olayına dair herhangi bir işlem başlatılmış mıdır? Hastanenin temizlik işlerinden sorumlu kimseler ve hastane yönetimi hakkında Bakanlığınız tarafından başlatılmış bir işlem var mıdır?

(Turkiyegundemi.com)


ÖNCEKİ Tekirdağ'da pis kokuya Meclis incelemesi SONRAKİ CHP Ankara Tren Garı’nın Medipol’e kiralanmasını Meclis gündemine taşıdı