• USD  32,50
  • EURO  34,56
  • BORSA  9.548,09
  • ALTIN  2.492,61
SON DAKİKA

HDP’li Paylan: SGK’ya kayıtlı çalışanların sayısına ilişkin veriler 8 aydır açıklanmıyor

  HDP’li Paylan: SGK’ya kayıtlı çalışanların sayısına ilişkin veriler 8 aydır açıklanmıyor

06 Ağustos 2019 16:14

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan SGK'nın Aralık 2018'den beri, kuruma bağlı çalışanların sayısına dair verileri açıklamadığı söyledi.


İşsizliğin son yıllardaki en yüksek seviyelerde seyrettiği dönemde bu verilerin açıklanması çözüm üretebilmek açısından hayati öneme sahip.

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’nın Aralık 2018’den bu yana, kuruma kayıtlı çalışanların sayısına dair verileri açıklamadığını, istatistik bültenleri yayınlamadığını bildirdi. Paylan, İşsizliğin son yıllardaki en yüksek seviyelerde seyrettiği dönemde, kamuoyunun güncel durum hakkında bilgilendirilebilmesi, uzmanların durum analizi yapabilmeleri  ve çözüm üretebilmeleri için bu verilerin hayati öneme sahip olduğunu belirtti.

Paylan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk’a yanıtlaması istemiyle  Meclis Başkanlığına soru önergesi verdi. “Aralık 2018’den bugüne geçen 8 ayda, SGK’ye kayıtlı olarak çalışanların sayısına dair veriler neden açıklanmamıştır” diyen Paylan’ın bakana yöneltiği diğer sorular ve önerge gerekçesi şöyle:

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Aralık 2018’den bu yana, SGK’ye kayıtlı olan çalışanların sayısına dair verileri açıklamamakta, istatistik bültenleri yayınlamamaktadır. İşsizliğin son yıllardaki en yüksek seviyelerde seyrettiği içinde bulunduğumuz dönemde, kamuoyunun güncel durum hakkında bilgilendirilebilmesi, uzmanların durum analizi yapabilmeleri ve dolayısıyla çözüm üretebilmeleri için hayati öneme sahip olan bu verilerin açıklanmamasının nedeni kamuoyunda merak konusu olmaktadır.

Aralık 2018’den bugüne geçen 8 ayda, SGK’ye kayıtlı olarak çalışanların sayısına dair veriler neden açıklanmamıştır?

Şeffaflığın, veri güncelliğinin büyük önem taşıdığı bir kurumun veri paylaşmamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

 Aktif ve pasif sigortalı sayısına dair veriler ve aylık istatistik bültenleri ne zaman kamuoyu ile paylaşılacaktır?

Verilerin paylaşılmamasında sorumluluğu bulunan idareciler hakkında soruşturma açılmış mıdır?


garo paylan
ÖNCEKİ Kadir İnanır'ın Kaz Dağları paylaşımına tepki... SONRAKİ Kaz Dağları'ndaki firma kendi ülkesinde tabiat parkı bile kuramaz