• USD  32,37
  • EURO  34,95
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.325,11
SON DAKİKA

HDP'li Sancar: Muhalefetle ön şartsız diyaloga hazırız

HDP'li Sancar: Muhalefetle ön şartsız diyaloga hazırız

05 Ekim 2020 15:02

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "Gidişatı değiştirmenin tek yolu geniş bir demokrasi ittifakıdır. Bizim önümüzdeki dönem yeni mücadele programının önemli bir başlığı tüm muhalefet liderleriyle görüşmek" dedi.


Halkların Demokratik Kongresi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Fox Tv'de İsmail Küçükkaya'nın Çalar Saat programına katıldı.

25 Eylül’de HDP eski milletvekili ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerine yönelik düzenlenen Kobani eylemleri operasyonuna ilişkin konuşan Sancar, "6-8 Ekim’de Kobanê’ye bir bakan eşliğinde gittik. Akil İnsanlar Heyeti üyesi olarak beni Mürşitpınar’dan Kobani’ye geçiren bir bakandı. 6-8 Ekim’den bir hafta önceydi. Sırrı Süreyya Önder 48 saat İçişleri Bakanı’nın odasındaydı" dedi.

"Sivil bir komisyon kurulsun"

HDP’nin gençler açısından operasyonlara rağmen birinci parti olduğunu belirten Sancar, şöyle devam etti: "Biz gençlere barış vaat ediyoruz. Siyasetteki varlık nedenimiz bu.

"52 insan yaşamını kaybetti. Birçok insan vahşice katledildi. Gerçekte ne oldu? Efkan Ala’nın işaret ettiği güvenlik güçlerinin içindeki karanlık odaklar kimdi? HDP'nin sorumluluğu var mı? Sivil bir komisyon araştırsın."

"HDP dimdik ayakta"

"Gidişatı değiştirmenin tek yolu geniş bir demokrasi ittifakıdır" diyen Sancar, konuşmasını şöyle sürdürdü: "HDP'yi kapatsalar da kapatmasalar da partimiz ayakta. Bizim önümüzdeki dönem yeni mücadele programının önemli bir başlığı tüm muhalefet liderleriyle görüşmek. Biz muhalefetle ön şartsız diyaloga hazırız.

"Tek yol demokrasi ittifakı"

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile ilgili kahvaltı açıklamasını da değerlendiren Sancar, “Demirtaş’ın önerdiği aslında bir diyalog yoluydu. İnsanlar farklılıklarını konuşarak, çözebilirler.

"Bu da öyle bir açıklamaydı. Gidişatı değiştirmenin tek yolu geniş bir demokrasi ittifakıdır. Bizim önümüzdeki dönem yeni mücadele programının önemli bir başlığı tüm muhalefet liderleriyle görüşmek. Biz muhalefetle ön şartsız diyaloga hazırız" dedi. 


hdp, ismail küçükkaya, mithat sancar
ÖNCEKİ Çokeşliliği savunan başhekim yardımcısı görevden alındı SONRAKİ İmamoğlu Fatih tablosunu Osmanlı Hanedanıyla buluşturdu