• USD  32,57
  • EURO  35,02
  • BORSA  9.722,09
  • ALTIN  2.428,44
SON DAKİKA

HDP’li Tuma Çelik o iddiayı Meclis’e taşıdı

HDP’li Tuma Çelik o iddiayı Meclis’e taşıdı

06 Mart 2020 16:51

HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik, Cumhurbaşkanlığı tarafından Ermeni, Rum, Süryani ve Yahudi cemaat vakıflarına Bahar Kalkanı Harekatını destek açıklaması yapmaları için hazır bir metin gönderildiğine ilişkin iddiaları Meclis’e taşıdı.


Turkiyegundemi.com (Ankara)

HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik, çeşitli basın yayın organlarında yer alan bilgilere dikkat çekerek,   Cumhurbaşkanlığı tarafından Ermeni, Rum, Süryani ve Yahudi cemaat vakıflarına Bahar Kalkanı Harekatını destek açıklaması yapmaları için hazır bir metin gönderildiğine ilişkin iddiaları Meclis’e taşıdı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması talebiyle verdiği önerge de, “İmzalanması istenen metin kim tarafından hazırlanmıştır. Metin kimin kararıyla Ermeni, Rum, Yahudi, Süryani vakıflarına gönderilmiştir” sorunu yöneltti.

 Çelik’in önergesi şöyle:

Çeşitli basın yayın organlarında yer alan haberlere göre, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından Ermeni, Rum, Yahudi, Süryani vakıflarına, Bahar Kalkanı Harekatı’nı destek açıklamaları yapmaları için hazır bir metin gönderilmiştir. Gönderilen metnin vakıflar tarafından imzalanması talep edilmiştir. Ayrıca başkaca sivil toplum örgütlerine de benzer şekilde açıklama yapmaları için metin gönderildiği iddia edilmektedir.

Bu uygulama, Hükümetin kendi politikalarına destek bulmak için dini cemaatler üzerinde bir baskı kurma yöntemidir. Cemaat Vakıfları, zorla siyaset alanına sokulmak istenmektedir. Bu tür baskı yöntemleri, cemaatleri gerçek görevlerini yapamaz duruma getirecektir.

Bu bağlamda,

. İmzalanması istenen metin kim tarafından hazırlanmıştır?

. Metin kimin kararıyla Ermeni, Rum, Yahudi, Süryani vakıflarına gönderilmiştir?

. Başka hangi sivil toplum kuruluşu ya da kuruma benzer şekilde metin gönderilmiştir?

. Ermeni, Rum, Yahudi ve Süryani vakıflarına daha önce de benzer mahiyette metinler gönderilmiş midir?

. Metni imzalamak istemeyen vakıflar herhangi bir yaptırıma tabi tutulacak mıdır?


hdp, politika haberleri, internet haberleri, tuma çelik
ÖNCEKİ Yargıtay başkanı da yargıdan şikayetçi: Güven yoksa tarafsızlık sağlanamaz SONRAKİ Ev kadınları haftada ortalama 74 saat çalışıyor