• USD  32,35
  • EURO  35,11
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.307,82
SON DAKİKA

HDP'nin Çankaya adayı Filiz Kerestecioğlu'ndan flaş açıklamalar

HDP'nin Çankaya adayı Filiz Kerestecioğlu'ndan flaş açıklamalar

27 Şubat 2019 14:07

HDP'nin Ankara Çankaya adayı Ankara milletvekili Filiz Kerestecioğlu Müşerref Seçkin'e adaylığıyla ilgili açıklamalarda bulunurken, Seçmenlerine Ankara'da "kaybettirecek" adaylara oy vermeleri çağrısında bulundu.


Turkiyegundemi.com özel haber- Müşerref Seçkin / Ankara

HDP'den sürpriz bir biçimde, son dakikada Ankara Çankaya Belediye Başkan adayı olan Filiz Kerestecioğlu neden aday olduğunu turkiyegundemi.com'a anlattı.

Aynı zamanda HDP Ankara Milletvekilii olan Kerestecioğlu, hedeflerinin daha çok kadın ve daha çok demokrat kişileri belediye Meclis üyesi yapmak olduğunu söyledi.

Soru: CHP'nin adayının garanti gözüktüğü Çankaya'da neden aday oldunuz ?

Kerestecioğlu: "Bir tarafta ranta imara dayalı bir siyaset anlayışı varken diğer tarafta da çok farklı olmadığını görüyorsunuz. Ve kadınlara ses soluk verilmiyor, bırakılmıyor.

Belediye dediğiniz şey halkın daha fazla katılımının olması gereken yer. Yerel yönetimi güçlendirme iddiası olan bir parti olduğumuz için bunu söylüyorum. Biz belediye meclislerini çok önemsiyoruz. Ve Ankara'da da bu anlamda Nasıl bir bir anlayışımız var bunun sözünü söylemek istiyoruz .

Belediye meclislerine de üyelerimizi sokmak, kadınların sözünü söylemek bu kadar tekçi ve kadınlara yok sayan anlayışa karşı durmak aracıyla aday oldum.

Soru: Size göre Çankaya'da en önemli ihtiyaç ne? 

Çankaya ve Ankara'nın da bütününe baktığınız zaman çok yüksek binalar ve betonlaşmaya gittiğini görüyoruz. Ankara, daha yeşil bir şehirdi. Yeşil alanları daha fazla olan bir şehirdi.

Bazı hizmetler yapılıyor ama o hizmetler yapılırken aynı zamanda bir başka yerde çok büyük binaların dikildiğini görüyoruz.

Mesela dün baktığımız Maltepe'de bir çarşı var. Burası mesela kadınlara verilebilir. Kadınların emeklerini değerlendirdikleri pazarı olabilir. İlla satış üzerinden bakılıyor herşeye.Mutlaka bir yer satmak, evden çıkarmak..

Mesela bu şehirde tarım yapılabilir. Kent bostanları kurulabilir, Bu tarz hizmetler insanların üretime katılacağı yerler olabilir. Bugün tanzim satış denilen eskiden solcuların yaptığı  şey çok daha temel bir anlayışla hayata geçebilir.ankara tarım ürünleriyle bunların hiçbirini bilmiyoruz. Herşey de iktidara kızmakla olmuyor aynı zamanda kendi örneklerimizin de olması lazım. 

Soru: Siz Ankara Büyükşehir'de aday çıkarmadınız. Size ilçede oy veren seçmenleriniz kime oy verecek?

Kerestecioğlu: Bizim bir stratejimiz var. Bölgede kazanacağız, Batı'da kaybettireceğiz diyoruz. Ve demokrasiye oy versinler.Bir soluk almak için, kaybettirmek için oy vermeleri gerekiyor, bunu söylüyoruz.

Turkiyegundemi.com


hdp, ankara, çankaya, filiz kerestecioğlu
ÖNCEKİ Albayrak : Zarflardan neler çıkıyor neler... SONRAKİ Trump'ın bütün sırları ortaya döküldü