• USD  32,35
  • EURO  35,11
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.305,40
SON DAKİKA

Hebdo dergisinden tartışılacak karikatür kararı

Hebdo dergisinden tartışılacak karikatür kararı

01 Eylül 2020 16:50

Bundan beş yıl önce İslamcı saldırının hedefi olan Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo, saldırıya gerekçe olarak gösterilen Hz. Muhammed karikatürlerini yeniden yayımlayacağını duyurdu.


Yayımladığı Hz. Muhammed karikatürleri sonrasında 2015 yılında İslamcı militanların saldırısına uğrayan Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo, saldırganlara yardım etmekle suçlanan 14 zanlının yargılanacağı davadan bir gün önce sıradışı bir karar aldı.

Charlie Hebdo, Müslümanların önemli bir kısmının tepkisini çeken ve saldırıya gerekçe olarak gösterilen Hz. Muhammed karikatürlerini özel bir sayıda yeniden yayımlayacağını duyurdu.

Derginin yöneticisi ve çizer Laurent ‘Riss’ Sourisseau, “Asla boyun eğmeyeceğiz, asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Derginin kapağında, ilk olarak 2005’te Danimarka’da Jyllands-Posten adlı gazetede yayımlanan ve ardından 2006’da Charlie Hebdo tarafından yeniden basılan 12 karikatür yer alıyor. Ortada ise 2015 yılındaki katliamda öldürülen ve ‘Cabu’ olarak bilinen Jean Cabut tarafından çizilen Hz. Muhammed tasviriyle birlikte ‘Bunların hepsi, sadece bunun için’ ifadesi bulunuyor.


Hebdo
ÖNCEKİ Fatih Portakal'ı bilen Astrolog Kassandra'dan yeni açıklama!  SONRAKİ Barış Atay'a saldıranlardan biri gözaltında