• USD  32,50
  • EURO  34,69
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.499,53
SON DAKİKA

Hesaplarını hırsızlara kaptırdılar

Hesaplarını hırsızlara kaptırdılar

28 Şubat 2018 11:16

Eliza Gözüyılmaz Sabancı, Ufuk Karaca, Serpil Eroğlu... Üçü de sosyal medyada hesapları kaptırdı.


Hürriyet'ten Kardelen Koldaş'ın haberine göre; Eliza Gözüyılmaz Sabancı (27), sosyal medyayı aktif kullanan bir diyetisyen. Bir e-posta ile hesabının ticari olarak görünmediğini ve gönderilen linke tıklamazsa hesabını kaybedeceğini "öğrendi". Fakat işlemi gerçekleştirmesiyle, 48 bin civarında takipçisi olan hesabını kaybetmesi bir oldu.

"Tıkladığım anda 'Instagram şifreniz değiştirilmiştir' diye bildirim geldi" diyen Sabancı, hesabını kurtarabilmek için sayfasını ele geçirenlere mesajlar gönderdi ancak İngilizce yanıtlar aldı. Hesabı çalan kişi, Sabancı'yı taklit ederek Türkçe anketler paylaştı, online diyet hediye edeceğini söyledi. Hatta takipçilerinden "Bana üstsüz fotoğrafınızı atın, göbek göğüs bölgenizi gönderin" tarzında isteklerde de bulundu.

Hesabı çalındıktan 10 gün sonra, Sabancı'yı telefonla arayan biri, birlikte çalıştıkları kişilerle fikir ayrılığına düştüğünü ve 500 TL karşılığında Sabancı'ya hesabını geri verebileceğini söyledi.

Sabancı, arayan kişiyi biraz korkutarak, hesabını geri aldı. Ancak bu durum bir gün sürdü. Sabancı, ertesi gün bütün fotoğraflarının silindiğini ve hesabından komik içerikler paylaşılmaya başlandığını gördü. Instagram aracılığıyla, çalıdıktan 18 gün sonra hesabını tekrar geri almayı başardı. Ancak, bu hesaba verilen zarardan dolayı, sıfırdan yeni bir hesap açmak zorunda kaldı.


telefon, instagram, hırsız, takipçi, eliza gözüyılmaz sabancı
ÖNCEKİ Çocuklara istismara müebbet geliyor SONRAKİ Camiler genelev oldu diyen doçente kötü haber