• USD  32,33
  • EURO  35,09
  • BORSA  9.048,80
  • ALTIN  2.300,60
SON DAKİKA

Hope Solo Antalya'ya transfer oluyor

Hope Solo Antalya'ya transfer oluyor

14 Temmuz 2015 23:05

Kadınlar Futbol 1. Lig'in yeni ekibi 1297 Antalya Muratpaşa Belediyespor, 2015 FIFA Kadınlar Dünya Kupası'nı kazanan ABD'nin kalecisi Hope Amelia Solo'yu renklerine bağlamaya hazırlanıyor.


Haberin Galerisi İçin Tıklayın

Dünya kupasında 'altın eldiven' ödülünün sahibi Solo, geçen yıl bilgisayar korsanları tarafından özel fotoğraflarının çalınması ve dört yıl önce bir spor dergisine verdiği çıplak pozla gündeme gelmişti.

Kadınlar Futbol 1. Lig'ine ilk kez yükselme başarısı gösteren 1207 Antalya Muratpaşa Belediyespor, şampiyonluk hedefiyle transfer çalışmalarına başladı. Kaleci transferinde rotayı ABD'ye çeviren 1207 Antalya Muratpaşa Belediyespor, Hope Amelia Solo'ya resmi teklif sundu. Kanada'da gerçekleştirilen 2015 FIFA Kadınlar Dünya Kupası'nı kazanan ABD Milli Takımı'nda forma giyen başarılı file bekçisinin Antalya'ya gelmeye sıcak baktığı öğrenildi.

ABD'de Seattle Regin FC takımıyla yaşadığı sorun nedeniyle bonservisi elinde bulunan Hope Amelia Solo, sponsorlarıyla sözleşmesindeki imaj haklarından kaynaklı sorunları çözüme kavuşturması halinde 1207 Antalya Muratpaşa Belediyespor forması giyecek. Geçen sezon 2. Lig'de şampiyonluk kupasını kazanan Antalya temsilcisi, kadrosunu ABD, Ukrayna, Belarus'tan 4 yabancı 3 de yerli futbolcu transferiyle güçlendirmeyi hedefliyor.

2000 yılından itibaren ülkesinin milli takımında kaleyi koruyan 34 yaşındaki Hope Amelia Solo, 2015 FIFA Kadınlar Dünya Kupası'nda 12 kurtarışla en fazla gol kurtaran kaleci seçilip 'altın eldiven' ile ödüllendirildi. Turnuvada üçüncü en iyi oyuncu seçilen Hope Amelia Solo, "Bronz Top" ödülünü aldı ve turnuvanın "All-star" takımına seçildi. Hope Amelia Solo, oynadığı kulüplerde de en az gol yiyen kaleci ödüllerinin sahibi oldu.

Spor kariyerindeki başarıların yanı sıra, sosyal yaşamıyla da dikkati çeken Hope Amelia Solo, önceki yıllarda katıldığı ABD'deki bir dans yarışmasında partneri ile yarı finale yükseldi. 4 yıl önce bir spor dergisine çıplak poz veren Hope Amelia Solo'nun geçen yıl da bilgisayar korsanları tarafından çalınan özel fotoğrafları internete yüklendi.

DHA

DHA


Hope Solo, Altın Eldiven, FIFA Kadınlar Dünya Kupası, Antalya Muratpaşa Belediyespor, Bronz Top
ÖNCEKİ Erdoğan: Suriye kasabı Esad.. SONRAKİ Depodan çıkan azılı katil kafaları!