• USD  32,50
  • EURO  34,69
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.499,53
SON DAKİKA

Hülya Koçyiğit'in damadı ihya oldu

Hülya Koçyiğit'in damadı ihya oldu

31 Mart 2018 12:08

Konyaaltı Plajı, Hülya Koçyiğit’in damadı Ender Alkoçlar’ın oldu


Antalya Konyaaltı Sahil Projesi kapsamında inşa edilen 30 büfe, 26 şezlong-şemsiye alanı, 40 işyeri, 2 kafe, 1 çay bahçesi ve 12 tuvalet kiraya verilmek üzere önceki gün ihaleye çıkarıldı. İhaleyi oyuncu Hülya Koçyiğit'in damadı Ender Alkoçlar'ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Alkoçlar-Senatalya Turizm kazandı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yakın tarihte verilen ihale metnine eklenen maddeler, adeta Alkoçlar Turizm ve eski işletmeci olan Senatalya Turizm ortaklığını tarif etti. İhalenin şartnamesinde yer alan madde şu şekilde:

CHP: SAHİLLERİMİZ SAHİPSİZ DEĞİLDİR

Konyaaltı Plaj ihalesine ilk tepki CHP'den geldi. Antalya Büyükşehir eski Belediye Başkanı ve CHP Milletvekili Mustafa Akaydın, “Dünyada bu tip plajlar halka açıktır, genellikle de ranta yönelik işyerleri yoktur. Bundan sonra siyasi göz yummalarla bu işyerleri zamanla deniz kıyısı restoranlara dönüşür, zamanla da halka kapatılır'' dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak da şunları söyledi:
“Konyaaltı Sahil Projesi ihalesi tam anlamıyla adrese teslim bir ihaledir. İhale şartnamesi rekabet şartlarını ortadan kaldıran, adeta ihaleyi kazanacak firmayı tarif eden bir şekilde hazırlandı. Kabul edilemez bir ihaledir. Proje için Büyükşehir Belediyesi 130 milyon TL masraf yapıyor, şimdi ihaleyi alan firmalar hiçbir harcama yapmaksızın tamamen hazır tesislerin işletmesini yapacak, sahilden yararlanmak isteyen vatandaştan da ücret alacak. Vatandaşın denize ulaşımı bu ihaleyle paralı hale mi gelecek? Antalyalılar Lara bölgesinde de denize ulaşamıyor. Bir yandan oteller, bir yandan yat limanı projesi… Bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız. Büyükşehir Belediyesi, rekabet şartları sağlanmamış bu ihaleyi iptal etmelidir. Antalya da sahillerimiz de sahipsiz değildir.”


“İhaleye, son on yıl içinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan belgeli, toplamda en az 1500 yataklı, beş yıldızlı otel veyahut 1. sınıf tatil köyü işletmeciliği ve bunun yanı sıra yine son on yıl içinde 1618 sayılı yasa kapsamında A Grubu Seyahat Acentası işletmeciliği yapmış olanlar teklif verebilirler.(…)”

Sözcü'nün haberine göre, Alkoçlar-Senatalya ortaklığının ihaleye katılan tek firma olması dikkat çekti. İhaleyi kazanan ortaklık, 8 yıl boyunca Konyaaltı Plajı'nı işletme hakkına sahip olurken, firmanın ödeyeceği 8 milyon 500 bin liralık bedel ilk yıl için tespit edildi. Firma, yıllık olarak kazandığı hasılatın yüzde 2'si oranında Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne pay da ödeyecek.
 


antalya, plaj, ender alkoçlar, konyaaltı, hlya koçyiğit
ÖNCEKİ Zerrin Özer'den çok konuşulacak sözler SONRAKİ Cep telefonları için önemli açıklama