• USD  32,52
  • EURO  34,94
  • BORSA  9.716,77
  • ALTIN  2.440,41
SON DAKİKA

Hürriyet'i basan AKP'li vekilden Ahmet Hakan'a şok sözler!

Hürriyet'i basan AKP'li vekilden Ahmet Hakan'a şok sözler!

15 Eylül 2015 18:38

Önce bir grup saldırganla Hürriyet’i bastı. Hürriyet Binası’nın güvenlik ve giriş kapısı paramparça edildi.Ardından binanın önünde toplanan kalabalığa ‘1 Kasım’dan sonra defolup gidecekler’ diyerek Hürriyet’i hedef gösterdi.


Yetmedi, devletin haber ajansı üzerinden ‘buna alışsınlar’ tehdidi savurdu. O gece yaptığı saldırgan konuşmanın video görüntüleri ortaya çıkınca ‘Yatıştırmak için gittim’ yalanına sarıldı. Şimdi o saldırgan vekilin gerçek amacını ve yalanlarını gözler önüne seren yeni bir konuşma çıktı ortaya.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

‘Korkaklıkla’ suçladığı Ahmet Hakan’ın Nişantaşı’ndaki evinin önüne gitmeyi düşündüğünü söyleyen, Sedat Ergin’i “Bunlar hiç dayak yememişler” diye açıkça tehdit eden, “Bizim hatamız bunlara zamanında dayak atmamak olmuş” diyerek etrafındakileri açıkça şiddet ve saldırıya teşvik eden mafyavari bir vekille karşı karşıyayız. Buyurun, Ak Parti yönetiminin cezalandırmak yerine Pazar günü düzenlediği Olağan Kongre’de Divan üyesi yaparak adeta ödüllendirdiği Abdurrahim Boynukalın’ın bıçkın mafya babası ağzıyla yaptığı o konuşma: “Bunlar dayak yememişler hiç. Bizim hatamız bunlara zamanında dayak atmamak oldu!”

Hürriyet’e yönelik şiddet içeren saldırının baş aktörlerinden AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İstanbul Milletvekili Abdurrahim Boynukalın’ın saldırıdan sonra çekilen şok bir konuşma kaydı ortaya çıktı. Saldırı sırasında olay yerinde olmasını daha önce “Haber alınca sakinleştirmeye gittim” diye açıklayan Boynukalın, Youtube’a sızan son videoda tehditler savurmaya devam ediyor: “Bunlar dayak yememişler hiç. Bizim hatamız bunlara zamanında dayak atmamak oldu!”

HÜRRİYET’E ÇİRKİN SALDIRI

6 Eylül Pazar gecesi saat 23.15’te, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir televizyon kanalında yayınlanan söyleşisindeki bazı sözlerin www.hurriyet.com.tr’de veriliş şekline tepki gösteren yaklaşık 200 kişilik saldırgan grup, Hürriyet’in önüne geldi.  Grubun baş aktörlerinden olan Abdurrahim Boynukalın’ın yaptığı konuşma ile birlikte Hürriyet’in bahçesinden içeri girerek taş ve sopalarla gazete binasına saldıran gruptakiler,  bazı güvenlik görevlilerini de yaraladı. Saldırganlar polis ekiplerinin gelmesi üzerine bahçe dışına çıkarıldılar ancak gece geç saatlere kadar dağılmayarak tehdit ve hakaret içeren sloganlar attılar.AA’YA KONUŞTU: TEKRAR YAPARIZ!

Hürriyet’e saldırının yarattığı şok ile Türkiye ve dünyadan pek çok siyasi parti, sivil toplum kuruluşu ve basın meslek örgütü art arda kınama mesajları yayınlarken, saldırgan grubun önde gelen isimlerinden olan Abdurrahim Boynukalın, devletin resmi haber ajansı üzerinden tehditlerini sürdürdü. Anadolu Ajansı’nın (AA) röportaj yaptığı Boynukalın, “Biz AK Parti Gençlik Kolları olarak da kendi içimizdeki bütün insanlarla beraber yine bu medya organlarının önünde eylem yapmaya devam edeceğiz. Buna alışmaya başlasınlar artık" dediALIŞIN DEDİ, 10 SAAT SONRA YİNE SALDIRDILAR

Abdurrahim Boynukalın’ın tehditlerinin AA tarafından haber olarak servis edilmesinden yaklaşık 10 saat sonra, 8 Eylül Salı saat 20.30 sıralarında Hürriyet’e yönelik ikinci saldırı meydana geldi.  Sloganlar eşliğinde binaya girmeye çalışan 100 kişilik saldırgan gruba, az sayıdaki polis de engel olamadı. 4 el silah sesinin de duyulduğu saldırı sırasında taş ve sopalarla binaya maddi zarar verilikten, şans eseri olayda ölen ya da yaralanan olmadı. İstanbul'un ardından Ankara'da da Hürriyet'in baskı tesislerine yönelik saldırı gerçekleşti.

SALDIRI ÖDÜLÜ: DİVAN ÜYELİĞİ

İkinci saldırının şokuyla Türkiye ayağa kalkarken, sosyal medyada başlayan Hürriyet’e destek kampanyasına yüzbinlerce kişi katıldı. Art arda gelen kınama mesajlarının ardından açıklama yapan AK Parti yöneticileri, olayı tasvip etmediklerini söyledi.  Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, ''Bu saldırıyı kınadığımızı en yüksek ortamda ifade etmek istiyorum'' derken,  AK Parti’nin medyadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay ise “Gerekçesi her ne olursa olsun şiddet içerikli bir eylemi tasvip etmeyiz. Yapılanı onaylamıyoruz” diye konuştu. Bu açıklamaların ardından kamuoyunda, olayların baş aktörlerinden olan AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İstanbul Milletvekili Abdurrahim Boynukalın’a yönelik parti içi disiplin mekanizmasının işletileceği yönünde bir beklenti oluştu. Ancak 12 Eylül tarihinde gerçekleştirilen AK Parti 5. Olağan Kongresi'nde Divan üyesi seçilen Boynukalın, adeta ödüllendirildi.

SON BOMBA: EVİNİN ÖNÜNE…

Abdurrahim Boynukalın ile ilgili son bomba ise ortaya çıkan yeni video kaydı oldu. Görüntülerde, havalimanında etrafında toplanan gençlerle mafyavari bir uslupla konuştuğu görülen Boynukalın, Ahmet Hakan için, “Nişantaşı'nda evinin önüne gitmeyi düşünüyordum…” ve Hürriyet çalışanları için, “Bunlar dayak yememişler hiç. Bizim hatamız bunlara zamanında dayak atmamak olmuş” diyor. İşte dinleyenleri şoke eden o sözler:

"Şey kısmına takılmışlar herhalde, 'sonuçlar ne olursa olsun...' Sonuç ne olursa olsun başkan yapacağız kardeşim. Ahmet Hakan'ın damağı filan düşmüş sinirden. Acayip korkaktır Ahmet Hakan. Ben bugün Nişantaşı'nda evinin önüne gitmeyi düşünüyordum. Gidecektim böyle bekleyecektim gel bakalım buraya filan diye. İkinci şeyde de aynı şekilde. Sedat Ergin terliyor, merliyor. Bunlar dayak yememişler hiç. Bizim hatamız bunlara zamanında dayak atmamak olmuş. Dayak yeselerdi..."


ahmet hakan, hürriyet, akp'li vekil
ÖNCEKİ Kalın: Teröre destek veren bir medya var! SONRAKİ Fatih Portakal'dan Demirtaş'a bayrak tepkisi