• USD  32,57
  • EURO  34,87
  • BORSA  9.645,02
  • ALTIN  2.436,11
SON DAKİKA

İki ada ile bir dağda yangın çıktı

İki ada ile bir dağda yangın çıktı

12 Ağustos 2019 16:11

Yangınlara itfaiye ve orman müdürlüğü ekipleri tarafından müdahale sürüyor


 
Türkiye Kurban Bayramı'nın ikinci gününde 3 ayrı noktada gerçekleşen orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Balıkesir'deki Marmara Adası ve Dursunbey ilçesine bağlı Alaçam Dağları'nda meydana gelen yangınların ardından İstanbul Burgazada'da da ormanlık alanda yangın çıktı.

Marmara Adası
Yerleşim yerlerine yakın Marmara Adası Mestanağa mevkisinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Alevler yayılarak ormanlık alana sıçradı.

Yangına Balıkesir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, Marmara Adalar Belediyesi ile Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğüne ait arazözlerle müdahale edildi.

Bölgeye yangın söndürme helikopteri de yönlendirildi.

Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy yaptığı açıklamada, rüzgârın etkisiyle hızla yayılan yangının, yerleşim yerlerine sıçramaması için ekiplerle müdahale ettiklerini söyledi.

Dursunbey
Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde de orman yangını çıktı Alaçam Mahallesi mevkisindeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın başladı. Kısa sürede büyüyen yangına, Dursunbey Orman İşletme Müdürlüğüne ait 10 arazöz, 2 su tankeri ile bir yangın söndürme helikopteri müdahale etti. Bölgeye çevre il ve ilçelerden takviye amacıyla ekipler sevk edildi.

Burgazada
İstanbul'daki Burgazada'da ormanlık alanda çıkan yangının 10 dönümlük bir alana yayıldığı bildirildi. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi ile yangına havadan müdahale için söndürme helikopteri sevk edildi.

Yangının 10 dönümlük alana yayıldığı bilgisi itfaiye telsizlerinden geçildi. 


yangın, marmara, Telsiz, ada, itfaiye
ÖNCEKİ Bahçeli üstüne basa basa söyledi: Arkasındayız SONRAKİ Rasim Ozan’ın ekrana dönmesi için gizli hazırlık