• USD  32,43
  • EURO  34,45
  • BORSA  9.679,80
  • ALTIN  2.488,21
SON DAKİKA

İki CHP'li Sinan Aygün ve Mansur Yavaş arasındaki rüşvet iddialarında son gelişme...

İki CHP'li Sinan Aygün ve Mansur Yavaş arasındaki rüşvet iddialarında son gelişme...

23 Aralık 2019 13:00

Ankara’da rüşvet iddiasıyla ilgili açıklamalar sürerken Sinan Aygün’den tartışmaları bitirecek cümle geldi. Mansur Yavaş ve iki belediye meclis üyesini rüşvet istemekle suçlayan Sinan Aygün basın toplantısında paranın rüşvet için değil ‘okul bedeli’ olarak istendiğini itiraf etti.


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve iki belediye meclis üyesini rüşvet istemekle suçlayan Sinan Aygün, basın toplantısında paranın rüşvet için değil okul bedeli olarak istendiğini itiraf etti. Mansur Yavaş, Sinan Aygün’ün kendi ağzından söylediği sözleri paylaşarak, “Hakikat, yalana, iftiraya ve harama işte böyle diz çöktürür…” dedi.

Sinan Aygün, Ankara’daki rüşvet tartışmasına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Tartışılan inşaatı belediyeden alınan ruhsata göre yaptığını söyleyen Aygün, haksız rant elde ettiği yönündeki iddialara yanıt verdi. Sinan Aygün, kendisinden 25 milyon lira istendiği iddiasını tekrarladı ancık bunun rüşvet olarak değil, okul bedeli olarak istendiğini itiraf etti.

HAKİKAT YALANA DİZ ÇÖKTÜRÜR

Mansur Yavaş, Sinan Aygün’ün kendi ağzından söylediği sözleri video olarak Twitter’dan paylaşarak, “Hakikat, yalana, iftiraya ve harama işte böyle diz çöktürür…” dedi.

Bu kadar para okul bedeli olamaz” dedi.

Sinan Aygün, basın toplantısında şunları söyledi:

”Mansur Yavaş’a diyorum ki benden para istediler o da bana ‘Sinan Aygün FETÖ’cü’ diyor, beni FETÖ’cülükle suçladı. 13 Kasım 2019’da aldığım beraat kararı daha yeni kesinleşti. Bana 11 sene 4 ay çektiren bir örgüt ben FETÖ’cüymüşüm.

FETÖ İLE İLTİSAKLI OLSAM BAŞIMA BUNLAR GELİR MİYDİ?

Savcılığa suç duyurusunda bulunacağım arsanın yüzde 50’sine el koysunlar diyor. Yüzde 50’si benim değil ki zaten. Beni FETÖ’ye nasıl bağlamaya çalışıyor? Bunlar bana dava açtılar dediler ki burayı satın al. Diyor ki Yavaş parayı FETÖ’cülere verdi. Para yurt dışına kaçtı. Benim yurt dışında hayatımın hiçbir devresinde yurt dışına 1 lira para yollamadım gayrimenkul almadım. Acaba Londra’da kimlerin evleri var? FETÖ ile iltisaklı olsam başıma bunlar gelir miydi?

İNŞAATIMDA SATILABİLİR ALAN 26 BİN METREKARE

Elde ettiğim rant 950 milyon lira iddiası o rantı da 2 kuleyi de ona veriyorum burasını 550 milyona gelsin benden alsın. Çok yardımsever. Alsın ODTÜ’ye bağışlasın yurt yapsın burayı. Bu inşaat 120 metre. Eksi 7 kat yerin dibine girdik. Oraya 25 bin metre inşaat yapılamazdı 22 bin 500 metre inşaat yaptım oraya. Otoparkı da satacağımı zannediyor. Ben bundan sonra büyükşehir belediyesinden iskan alamam. Çevre Bakanlığı dahil onlar benim inşaatımı denetlesin raporumu onlar versin. İnşaatımda satılabilir alan 26 bin metrekare.

Size soru şu Eskişehir yolu üzerinde hangi AVM kamu kurumu iş yerinin arkadan girişi var? Yol burada. Hep caddeden giriliyor. Efendim ben yolu kazanmışım. Sen vermişsin bunu belediyeden almışım.

OKULUN MALİYETİ 6,5-7 MİLYON LİRA

Geldik okul meselesine. Koç Kulesi’ni bitirdiğim zaman babamın hayrına okul yaptırmak istedim. Okula başladım okulun ruhsatını aldım. Sayın Melih Gökçek bu okulu bağışlamamışsın bizim vasıtamızla yapsan olur mu dedi. Protokolü iptal edelim büyükşehir belediyesine verelim dedi vali bey olur dedi. Ruhsatı Çankaya Belediyesi’nden aldık. Okulumuzu sigorta yaptırdık. Okulu mahkeme kararıyla durdurduk. Mansur Yavaş 25 milyonu okul için istedik diyor. 300 milyon para bulmaya çalışıyor çok daha para bulması lazım. 1 milyonluk okul yapıyorlar diyor. Doğrusu bu okulun maliyeti 6,5-7 milyon liradır. 7 milyon 888 bin 024 lira arsa dahil. 25 milyon nereden çıktı? Ankara’nın belediyeden çekeceği var diye düşünüyorum.

RÜŞVET DEĞİL OKUL BEDELİ

Beni belediyeye çağırdılar perşembe günü. Grup odasına girdik, 8 meclis üyesinden ikisi ‘abi ne vereceksin?’ dediler. Burası dinleniyordur, benimle bu konuyu nasıl konuşuyorsunuz? Bu konuşma yapılıyor. Bana böyle bir teklifle gelmeyin diyorum. Burayı dinliyorlardır, CHP’nin grup odası burası, yüzlerine de dedim. Ne kadar cesaretli adamlarsınız dedim.”

Ancak, soru üzerine, Sinan Aygün bu paranın rüşvet olarak istenmediğini, okul bedeli olarak istendiğini söyledi.


ankara, rüşvet, mansur yavaş, Sinan Aygün
ÖNCEKİ Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili 5 kişiye idam cezası verildi SONRAKİ İBB Başkanı İmamoğlu: Vatandaşlarımızın talebi üzerine Adalar'da fayton kalkıyor