• USD  32,36
  • EURO  35,03
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.323,95
SON DAKİKA

İlber Ortaylı'dan Erdoğan'ı kızdıracak açıklama

İlber Ortaylı'dan Erdoğan'ı kızdıracak açıklama

13 Şubat 2020 08:31

İlber Ortaylı, “Parlamenter demokrasi bugün için çok akıllıca görünüyor. Başkanlık sistemi dünyada Amerika hariç yok. Bu tarihi bir olaydır, iyi tayin edilmelidir. Hiç kimsenin ben dedim oldu deme hakkı yok" şeklinde konuştu.


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın konuşmacı olarak katıldığı 'Tarih ve Gelecek' konulu söyleşiye katıldı.

Nazım Hikmet Kongre Merkezi'nde düzenlenen programa,  İYİ Parti Lideri Meral Akşener'in yanı sıra, İYİ Partili milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Akşener, tören öncesi kendisine yöneltilen sorular üzerine, "Bir kere şunu söyleyeyim ki; İlber Hoca'nın olduğu bir yerde hiçbir şey konuşulmaz'' dedi.

Akşener ile program öncesi görüşen İlber Ortaylı, ardından Türk tarihi ile ilgili konuştu. Yaklaşık iki saat süren programın ardından Akşener, İlber Ortaylı'ya plaket takdim etti. Söyleşiye katılan vatandaşlar ise çıkışta İlber Ortaylı ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

 
 

İlber Ortaylı konuşmasında, “Parlamenter demokrasi bugün için çok akıllıca görünüyor. Başkanlık sistemi dünyada Amerika hariç yok. Bu tarihi bir olaydır, iyi tayin edilmelidir. Hiç kimsenin ben dedim oldu deme hakkı yok. Benim dediklerim doğru deme hakkı yoktur. Siyasi partiler siyasi hayatımızın vazgeçilmez unsurudur” dedi. 

"MEMLEKETİN ÜMİTSİZ BİR GELECEĞİ OLDUĞUNU ZANNETMİYORUM"
Ülkedeki siyasi gelişmeleri de değerlendiren Ortaylı, “FETÖ’nün nüfuz edemediği yer dışişleri bakanlığı oldu. Çünkü insanlar gözlemliyor ne oluyor bitiyor biliyor. Memleketin ümitsiz bir geleceği olduğunu zannetmiyorum. Herkes biraraya gelir ve doğru sinyali veren bir öncüye herkes itaat eder. Türkiye o raddeye geldi.

Bizi buraya tarih getirdi. İstanbul batıyor; olmayacak bir coğrafyada anormal bir gelişme var. Kanal açacaksın etrafına evleri nasıl yapmayacaksın. İklim büyükşehirler yüzünden değişikliğe uğruyor. Türkiye sanayiden geçinmek zorunda başka bir şansı yok, ama mühendislerin ancak yüzde 5’i mühendis olarak istihdam edilebiliyor.

Bu sorumsuzluktur, ortak mirası iyi kullanamamak demektir” diyerek sözlerini tamamladı.Programın sonunda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yaptığı keyifli söyleşi için teşekkür ettiği İlber Ortaylı’ya günün anısına bir plaket hediye etti. 


meral akşener, ilber ortaylı, iyi parti
ÖNCEKİ Kredi borçlusuna sicil affı talebi SONRAKİ Kuzu dosyası Başsavcılıkta