• USD  32,33
  • EURO  35,12
  • BORSA  9.075,66
  • ALTIN  2.301,39
SON DAKİKA

İmamoğlu: Anketlere inanasım geliyor

İmamoğlu: Anketlere inanasım geliyor

02 Mart 2019 10:37

Anketlerle ilgili konuşan İmamoğlu, " anket şirketlerine benim de ilk defa inanasım geliyor. Çünkü sonuçlar iyi geliyor" dedi.


CHP tarafından İstanbul Belediye Başkanlığı’na (İBB) aday gösterilen Ekrem İmamoğlu, Gazete Duvar’dan İrfan Aktan’ın sorularını yanıtladı.

“Solcu mu, Kemalist mi, İslamcı mı?” şeklindeki sorulara açıklık getiren İmamoğlu, kendi kimliğini en iyi tanımlayan şeyin demokrasi olduğunu söyledi.

İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Şehir yaşamında ben her şeyden önce kendimi insan olarak tanımlıyorum. Ayrıca ruhumu en iyi tarif eden şey demokratlıktır. Demokrasiye inanmış ve onu özümsemiş bir insanım. Diğerleri, inanın detay. Atatürk’ü sevmek, bu ülkeyi sevmek, hatalarını kabullenerek, doğrularını da överek bu ülkenin geçmişine tutkulu olmak… Tabii aynı zamanda geleceğe de umutla bakmak istiyorum. Ülkemin çağdaş bir dünya çerçevesinde olgun bir yer edinmesini istiyorum. O bakımdan kendimi illa somut, marjinal bir kimliğe hapsetmek istemem. Kaldı ki ben belediye başkan adayıyım ve yerelde çeşitliliği, herkesin kendini hissedebileceği bir yönetimi ortaya koymak istiyorum. Bu tamamıyla mümkün müdür? Eksikliklere rağmen hedef bu olmalıdır. Bunun için insan ve demokrat olmak bana kapsayıcı ve yeterli geliyor.”

YILDIRIM’A: BİREYSEL İRADEYİ TEMSİL ETMİYOR

İnsan ve demokrat olmanın seçmen tarafından yeterli görülüp görülmeyeceğine dair bir soru üzerine ise İmamoğlu, AK Partili rakibi Binali Yıldırım’ı ima ederek, “Ben ne anlatıyorsam, ne ifade ediyorsam, ne yapmak istediğimi söylüyorsam, o benim irademdir. Oysa karşımızdaki siyasi anlayışın bireysel bir iradeyi temsil etmediğini düşünüyorum. O tarafta başka bir irade var. O anlayışta hiçbir belediye başkanının, kendini çok da ifade edebileceğini düşünmüyorum. Kaldı ki bunu son beş yılda yaşadı Türkiye” dedi.

İstanbul’u, İstanbullularla yöneteceğini belirten İmamoğlu, şöyle devam etti:

“İstanbul’daki vatandaşlarımızın oluşturduğu belediye meclisiyle, oradan alınacak kararlara saygı duyan, onunla da yetinmeyip demokrasi kanallarını işleterek ta mahalle meclislerinden başlayan ve günün teknolojisini demokrasi lehine kullanarak bir yönetim anlayışı gerçekleştireceğim. Günün teknolojisi ‘sor ve cevabını al’ sistemine o kadar uygun ki, istediğiniz sokakta, mahallede, ilçede çok rahatlıkla kamuoyu araştırması yapabilir, soru sorabilir ve ona göre değerlendirme yapabilirsiniz. Yeter ki bunu kullanmak isteyin. Bu bağlamda biz İstanbul’u, İstanbullularla yöneteceğiz. Kararların kişisel iradelerle, akşamdan sabaha değiştirilmemesini sağlama almayı hedefliyoruz. Öbür türlüsü zaten on, on beş yıldır yapılıyor.”

‘AK PARTİ’NİN VAATLERİ ARTIK DUYULMUYOR’

Çarpık, fakirleştiren, ayrıştıran, genelinde mutsuzluğun hakim olduğu bir İstanbul yaratıldığının söyleyen Ekrem İmamoğlu, artık AK Parti’nin vaatlerinin de halkta karşılık bulmadığını savundu.
AK Partili seçmenin kendisine kulak verdiği söyleyen İmamoğlu, ‘Seçilip geldiğimde onları pişman edeceğim’ sözlerine de açıklık getirdi. “Benim mega projem insandır” diyen İmamoğlu, kendisine oy vermeyenleri çok iyi hizmet yaparak pişman edeceğini söyledi.

‘TOPLUMUN BÜYÜK KESİMİ BİZİ DİNLİYOR’

“Yaklaşık yirmi yıldır tek sesi dinleyen bir kitlenin, özgür olmayan bir basın ortamında başka seslere zihinlerinin tıkalı olduğunu düşünüyorum. Hiç görmüyorlar! Çeşitli cümleler üzerinden yargılıyor, hatta bazen infaz ediyorlar. Dolayısıyla o insanların tamamının şu anda bizi algılamasını beklemiyorum. Ama hiçbir önyargım yok. ‘Seçilip geldiğimde onları pişman edeceğim’ dediğimde, kötü bir şey söylemişim gibi algıladılar. Halbuki ben ‘çok iyi hizmet ederek pişman edeceğim’ demiştim. O kitleyi hariç tutarsak, toplumun büyük bir kesimi şu anda bizim sesimizi dinliyor. O yüzden iktidardakiler ne vaat ederlerse etsinler, inandırıcı gelmeyecektir.”

ANKETLERE İNANASIM GELİYOR

Valla çok temkinli yaklaştığım bir sektöre, anket şirketlerine benim de ilk defa inanasım geliyor. Çünkü sonuçlar iyi geliyor (Gülüyor). Sayın Cumhurbaşkanı’nın duyduğu güvensizliğin sebebini anlayabiliyorum.


istanbul, anket, ekrem imamoğlu
ÖNCEKİ Türk kadınlarını aşağılayan paylaşım SONRAKİ Eşzamanlı operasyonda 2 bin 612 kişi yakalandı