• USD  32,59
  • EURO  34,83
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.505,76
SON DAKİKA

İmamoğlu-Yıldırım sinir bozma atışması...

İmamoğlu-Yıldırım sinir bozma atışması...

03 Nisan 2019 21:09

Binali Yıldırım'ın, "Türk milletinin sinirini bozmaya hakkınız yok" sözlerine, İmamoğlu'ndan hemen karşılık geldi.


Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, rakibi Binali Yıldırım'ın açıklamalarına, "Rakibimin cümlesi beni üzdü, ‘Türk halkının sinirlerini bozmayın!’ yahu millet benim sayemde gülüyor. Çocuklar bana koşarak sarılıyor. Biz kimsenin sinirini bozmayız. Keşke bu ülkenin sinirini bozan AA’ya tek bir cümle söyleseydiniz." sözleriyle yanıt verdi.

İmamoğlu, Yıldırım'ın seçim gecesi bakanlarla yaptığı toplantıya da değinerek, " Yanlış yapmayın. Kabine üyeleriyle, bakanlarla siz niye toplantı yaparsınız? Biz eşit koşullardayız. Geçmişte bakanlık, başbakanlık yapmış olabilirsiniz ama bitti. Benim istirhamım, yetkilerinizi kullanırken dikkatli olunuz." ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'nun açıklamarından öne çıkan satır başları şöyle:

Bugün hem Beşiktaş’ta hem de Eyüp’te dolaşma fırsatını buldum. Görüyorum ki İstanbullu hazır. Bu sürecin o anlamda hızlıca bitmesi lazım. Hızlıca normalleşmemiz lazım. Bizim herkes gözümüzün önünde. Benim bir huyum var bir vatandaşımın bile gözü benden kayıyorsa mutsuz oluyorum acaba ne için diye. Kırıcı laflar bir takım şahsi hususlar olmuş olabilir. Biz hiç girmedik bu işlere. İlla insanların birbirini oy için ikna etmeleri gerekmiyor. Herkes kendi fikriyle var olsun.

"HIZLICA NORMALLEŞMEMİZ LAZIM"

Hızlıca normalleşmemiz lazım. Bazı propagandalar yapıyorlar, üzülüyorum. Kimseye karşı ön yargım yok benim. Ben gönüllerinizi kazanmaya geliyorum. Bana AK Partili kardeşlerimin de oy verdiğini biliyorum. Biz demokrat bir belediye başkanı olma konusunda iddiamdır biz bu kentin gelmiş geçmiş en demokrat belediye başkanı olacağım. Ben buradan duyuruyorum rakibime oy vermiş her seçmenin yeri benim başımın üstü. Hiçbir seçmenin hiçbir seçmenden farkı yok. Kimin atıp atmadığını Allah bilir benim için bitmiştir. Kimin oy verdiğine bakmaksızın doya doya hizmet edeceğim.

Ak Partililere bazı sözler söyleniyor üzülüyorum. Özellikle bir hususu paylaşmak istiyorum. Oy hırsızı diye bir şey yazılıyor. Benim hırsızlıktan bildiğim bir şey var o da gönül hırsızlığı. Herkesin gönüllerini kazanmaya geliyor. Ak Partili hemşehirilerim şuna inansınlar ki asla ve asla kendilerini kenara itilmiş bir şekilde görmeyecekler.

YILDIRIM: “TÜRK MİLLETİNİN SİNİRİNİ BOZMAYIN”

Yıldırım, "Başka ülkelerdeki belediye başkanlarına tebrik ettirmek, aratmak, uluslararası baskı yapmaya çalışmak, dış ülkelerden destek mesajları talep etmek, almak, Türk milletinin sinirini bozmaktadır. Açık konuşuyorum. Bu milletin sinirini bozmaya hakkınız yoktur. Bu millet farklı düşünebilir, iç siyasette birbirine rakip olabilir ama ülkemiz üzerinde, burayı bir Venezuela gibi bir havaya sokmak isteyenlere karşı da bütün ayrılıklarımız bir tarafa gider ve bir tek yumruk olarak dururuz." demişti.

 


chp, seçim, akp, yıldırım, imamoğlu
ÖNCEKİ İmamoğlu'ndan belediye dosyaları siliniyor iddiası... SONRAKİ Hürriyet'ten Ahmet Hakan'a sansür