• USD  32,47
  • EURO  34,92
  • BORSA  9.716,77
  • ALTIN  2.436,02
SON DAKİKA

İmamoğlu’ndan Beylikdüzü’ne duygusal veda

İmamoğlu’ndan Beylikdüzü’ne duygusal veda

23 Mart 2019 15:21

CHP'nin İBB başkan adayı Ekrem İmamoğlu, 2014'ten beri Belediye Başkanlığı yaptığı Beylikdüzü'nde düzenlenen 'Çocuk Buluşması' programına katıldı.


CHP İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) başkan adayı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart yerel seçimleri turuna sabah saatlerinde Bakırköy’de başladı. ‘Esnaf Buluşması’ başlığı altında esnaf odaları ve dernek yöneticileriyle bir araya gelen İmamoğlu’na, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ile Şişli Belediye başkan adayı Muammer Keskin de eşlik etti. İmamoğlu, burada yaptığı konuşmada, “Toplumumuzda, yüz yıllara dayalı ahilik geleneği vardır. ‘Gerçekten özel bir duruma sahibiz. Bu özel durumun son yıllarda zafiyete uğradığını, özellikle bazı iş kollarında bu güzel gelenekleri kaybetmek zorunda kaldığımızı, hatta büyük şehirlerde esnafı bitirdiğimizi de görüyoruz. Eğri oturup, doğru konuşalım. Ben size popülizm yapmaya, öyle hamasi cümleler kurup, size kendimi alkışlatmaya gelmedim. Sizinle konuşurken, gerçeklerle yüzleşmeye geldim. Sizlerin siyasi partisi olmaz. Sizin partiniz, ekmeğinizdir. Ekmeğinizi kazanırsanız, mutlu olursunuz. Ekmeğinizi kazanma noktasında, önünüzdeki engelleri en doğru şekilde kim kaldırırsa ya da size kim destek olursa, onun yanında olmalısınız” dedi.

 
“KÖŞESİNE ÇEKİLEN BAŞKAN OLMAYACAĞIM”


”Ben, sadece köşesine çekilmiş bir belediye başkanı olmadım” diyen İmamoğlu, ”Hepinizle dertleştim. Sorunlarınızı dinleyen ve çözüm arayan, çözüme nasıl destek olurum diyen anlayışa sahip bir belediye başkanı oldum. İBB, birçok konuda iş birliği yaptığınız kurumlardan bir tanesi. Devlette de sizin irtibatta olduğunuz, başka kurum, kuruluş ve kişiler de var. Birçoğunun, sizinle ilişkilerinde parmağını tehdit eder gibi salladığını biliyorum. Yanlış mı, doğru mu? Siz bana söyleyin. (Kalabalıktan ‘Doğru’ sesleri.) Ben de diyorum ki, arkadaşlar ‘Yolumuz bir. Siz ekmeğinizi kazanacaksınız, biz de vatandaşımızın iyi hizmet almasını sağlayacağız. İstanbul’da, binlerce pazarcı esnafı var. Pazarcıyı döver gibi, söver gibi konuşarak ne fayda elde edilmek isteniyor, ben anlamış değilim. Yani, pazarcıyla vatandaşı karşı karşıya getiriyorsunuz. En son yaşadığımız olaylar gibi. Ben de diyorum ki, ‘Ben, pazarcının yanındayım kardeşim.’ Pazarcı esnafıyla konuşurken de, ‘Bilin ki, önce vatandaşımızın çıkarını korurum. Sizden temiz bir ortamda alışveriş yapabilsin. Sizi cezalandıran zabıta değil de, sizinle konuşabilen, dertleşebilen, ortak çözüm arayan zabıtalarımız olsun’ diyorum. Vatandaşımız güzel hizmet alsın, siz de akşam alın terinizle kazandığınız paranızla, ailenizle sıcak yuvanızda sıcacık yuvanızda mutlu bir yaşam sürün. Başka ne isteyebilirim ki?” şeklinde konuştu.

 
“GÜCÜMÜ SİZİN İÇİN KULLANIYORSAM BENİ SEVİN”

İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:


“Değerli oda başkanlarıyla her ortamda konuşuyorum, ‘Ya kardeşim, bizi İBB’de adam yerine, insan yerine koymuyorlar’ diyenler, odaların yöneticileri. Örneğin, ulaşımla ilgili minibüsçüsü, taksicisi, halk otobüsçüsü, servisçisi temsilcilerinin içinde olduğu, UKOME’de alt komisyonlar kuracağız. Komisyonlarda, bu söylediğim oda temsilcilerinin sandalyeleri olacak. Beraber konuşacağız, beraber karar alacağız. Sizi, kapının dışında bırakmayacağız. Esnaf komisyonu da kuracağız. Esnaf odaları sürecin içinde olacak. Ben size faydalı oluyorsam, siyasi gücümü sizi ezmek için değil, size hizmet etmek için kullanıyorsam beni sevin.”

“SİYASİ PARTİLER GELİR GEÇER”

“Siyasi partiler gelir geçer. Bugün, bir siyasi parti, tüm kibriyle gücünü gösteriyor. Kibir, çok riskli ve zehir gibi, insanların ilişkilerini zedeleyen çok kötü bir huydur. Allah, sizleri kibirli yöneticilerden korusun. O kibirli yöneticilerin, beni kastederek, sizleri tehdit ederek, benim verdiğim bir takım vaatleri ‘O yapamaz, biz engelleriz’ diyerek, sizin önünüze set kurmaya çalıştıklarını biliyorum. Örneğin, dün Üsküdar’da bir servisçi esnafı önümü kesti. Servisçiler beni davet etmişlerdi. Servisçiler odasına gittim. Tahdit konusunda söz verdim. ‘6 ay içerisinde sizin sorununuzu çözeceğiz’ diye söz verdim. ‘Tahditi size karşı tehdit olarak kullananlara ders vereceğiz’ dedim. Bunu hemen siyasi çaba içerisinde kullanmak isteyen yöneticiler, yetkiyi bakanlığa devretmek için çalışma başlatmışlar. Biz, uzmanlarımızla konuşarak, tartışarak İBB sürecinde servisçilerin sorununu çözeceğiz. Hem de taahhüt ettiğim 6 ay içinde çözeceğiz.”

 


siyasi partiler, beylikdüz, ekrem imamoğlu
ÖNCEKİ Liderler ekonomiyi konuştu SONRAKİ Bahçeli'den Mansur Yavaş'a sert sözler