• USD  32,32
  • EURO  35,07
  • BORSA  9.028,30
  • ALTIN  2.279,71
SON DAKİKA

İmamoğlu’ndan borçlu vatandaşa müjde!

İmamoğlu’ndan borçlu vatandaşa müjde!

18 Mart 2020 20:48

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Geçmişten gelen, on binlerce abonmanı ilgilendiren, özellikle suyu kesilmiş olan hane vatandaşlarımızın suyunun açılmasına başlandı" ifadelerini kullandı.


İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün olduğu gibi bugün de sosyal medya hesaplarından canlı yayınla hemşehrilerine seslendi.

İmamoğlu, konuşmasının başında, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105’nci yıldönümü nedeniyle Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını andı. Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle yaşamını yitiren vatandaşımız için Allah’tan rahmet dileyen İmamoğlu, “Zorluklara karşı gerektiğinde ‘Dur’ demesini çok sağlam biçimde bilen bir milletiz. Zor koşullarda bir araya gelmeyi başaran bir milletiz. Zor günler geçiriyoruz ama birlikte başaracağız. Devletimizin tüm birimleriyle, tüm kurumlarıyla ortak mücadele ederek atlatacağız” dedi.

“EN ÖNEMLİ UNSUR DAYANIŞMA”

“İstanbul, bu sürecin en kritik noktalarından birisi” diyen İmamoğlu, “Hatta en başında geliyor. Avrupa’nın en büyük kenti ve çevre coğrafyanın buluşma noktasındayız. Bu coğrafyada alacağımız her tedbir, aslında sadece İstanbul için değil, başta ülkemiz için büyük bir moral ve çalışma ortamı sağlayacak. Aynı zamanda dünyaya da örnek işler yapabilmeliyiz ve yapmalıyız. Bunun en önemli unsuru dayanışma.

Ortak akıl ve bilimle beraber mücadelenin biçimini şekillendirmekteyiz. Çok kararlar alıyoruz ve bu kararla içinde hızlı hareket etmemiz gereken hususlarda sizleri mutlaka bilgilendiriyoruz. Dün itibariyle 39 ilçe belediyemizle irtibat kurarak, İstanbul’umuz için kritik bir konuda nasıl hareket etmemiz gerektiğiyle ilgili bir görüşme silsilesi ortaya koyduk” şeklinde konuştu.

“PAZARCI ESNAFI, MASKE VE ELDİVEN TAKACAK”

İmamoğlu, hızlı alacakları kararları ve yapacakları çalışmaları özetle şu sözlerle dile getirdi:

- İstanbul’da 462 semt pazarı var. Gıda ihtiyacının yüzde 80’ini karşılayan pazarlar ve kaynağı olan hallerle ilgili çok sağlıklı bir çalışma yaptık. Semt pazarları açılmalı mı açılmamalı mı? Nasıl açılmalı? Bunları uzun uzun tartıştık. Yetkili olan ilçe belediyesi ve bazı kurumlara dair tavsiye kararı aldık.

“İNSANLARIN BU SÜREÇTE SUSUZ KALMASINI İSTEMİYORUZ”

Salgın süresince hizmet veren doktorlarımız, hemşirelerimiz, hastabakıcılarımız var. Bugün onlara minnet duyuyoruz. Fedakarca hizmet yapıyorlar. Onların hizmetlerini kolaylaştıracak tedbirler konusunda özel çaba gösteriyoruz. Bir hazırlık içindeyiz. Kriz dönemi boyunca ulaşımın onlara ücretsiz sağlanmasıyla ilgili bir hazırlık yapıyoruz. Nisan ayı Meclis’inde bunu konuşacağız. Biliyoruz ki bu süreç uzun sürecek. Bu konuda da tedbir almayı önemsiyorum.

- İSKİ ve İGDAŞ’ta bir su kesintisi ya da gaz kesintisi yapılmayacağını söylemiştik. Geçmişten gelen, on binlerce abonmanı ilgilendiren, özellikle suyu kesilmiş olan hane vatandaşlarımızın suyunun açılmasına başlandı. İnsanların bu süreçte susuz kalmasını istemiyoruz.

“SİZİ BİLGİLENDİRMEYE DEVAM EDECEĞİM”

Her an görevde bir kriz ekibimiz var. Ben, sizi bilgilendirmeye devam edeceğim. Büyük dayanışmayla bu günleri atlatacağız. Daha çok sarılacağız. Çevremizdeki yaşlı vatandaşlarımızı koruyan, gözeten, destek olan, uzlaşmacı dayanışmaya devam edeceğiz. Birbirinize destek verin. Evde duranlar; özellikle çocuklar bol bol kitap okuyun. Gençlerimiz derslerini ihmal etmesinler. Üniversite gençliğinin bursları yatmaya devam edecek. Desteğimiz devam edecek. Bütün hemşehrilerimizle, vatandaşlarımızla kol kolayız, yan yanayız.

 

 


istanbul, igdaş, su, iski, fatura, ekrem imamoğlu
ÖNCEKİ Sivas'ta koronavirüs şüphelisi hastaneden firar etti! SONRAKİ Şarkıcı Hadise'nin acı günü