• USD  32,38
  • EURO  35,04
  • BORSA  9.142,40
  • ALTIN  2.326,65
SON DAKİKA

İmamoğlu'ndan çok konuşulacak kırık sandalye göndermesi

İmamoğlu'ndan çok konuşulacak kırık sandalye göndermesi

16 Eylül 2019 10:01

Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya, Erdal İnönü’nün eşi Sevinç İnönü’nün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yerel seçimi kazanması onuruna verilen yemeği köşesine taşıdı.


Küçükkaya, İnönü’nün yemekte Beştepe’de büyükşehir belediye başkanlarıyla Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı toplantıda İmamoğlu’nun sandalyesinin kırılmasına gönderme yaptığını yazdı:

Sevinç Hanım, İmamoğlu’nun İstanbul’daki seçim gezisi sırasında iki kez kendisini ziyaret ettiğini anımsatarak “İstanbul’u kazandığında onuruna bir akşam yemeği vereceğim...” sözünü verdiğini aktardı. Bir tarafında Ekrem İmamoğlu ve eşi Dilek İmamoğlu, diğer tarafında Yunanistan’ın eski başbakanlarından ve eşi Erdal İnönü’nün yakın dostlarından Yorgo Papandreu’yu oturtan Sevinç İnönü, yemek öncesi sandalyeleri kontrol ettiklerini söyledi. “Biz de artık balkon konuşmaları yapalım” diyerek İstanbul’daki seçim zaferinin taçlandırılması mesajını verdi. Bu sözler gece boyunca “kırık sandalye” esprisinin havalarda uçuşacağının göstergesiydi.
Sevinç İnönü’nün konuşmasının ardından sözü alan İmamoğlu’nun da ‘kırık sandalye’ gündemine gönderme yaptığını belirten Küçükkaya, İBB Başkanı’nın “Sandalyesi sallanıyor dediler, senin de koltuğun sallanıyor” ifadesini kullandığını, bu sözlerin büyük alkış aldığını yazdı.

Cumhuriyet yazarının aktardığına göre eski Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, Ahmet Türk, Celal Doğan, Müjdat Gezen ve Sunay Akın gibi isimler katıldı.


ibb, Sandalye, imamoğlu
ÖNCEKİ Fehmi Koru: MHP son sözü söyleyen taraf SONRAKİ Türkiye'deki işsiz sayısı açıklandı