• USD  32,34
  • EURO  35,10
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.310,52
SON DAKİKA

İmamoğlu'ndan Erdoğan'a DEVLET yanıtı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'a DEVLET yanıtı

02 Nisan 2020 14:31

İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu,AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bağışlarla ilgili olarak "Devlet içinde devlet olmaz" eleştirisine yanıt verdi. İmamoğlu, "Belediyeler devletin bir kurumudur" dedi.


İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, iktidar kanadıyla aralarında yaşanan bağış tartışmalarıyla ilgili Erdoğan'a yanıt verdi. Erdoğan'ın "Devlet içinde devlet olmaz" sözüne yanıt veren İmamoğlu, "Biz de devletin bir kurumuyuz" dedi.

Kovid-19 pandemisi sonrası devletin tüm kurumları, salgını en az hasarla atlatmak için harekete geçti.AKP Genel Başkanı ve  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 7 maaşını bağışlayarak başlattığı Milli Dayanışma Kampanyasının yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) de bir yardım kampanyası başlattı.

ERDOĞAN: DEVLET İÇİNDE DEVLET OLMAZ

Ancak İçişleri Bakanlığının ilgili valiliklere gönderdiği genelge ile bağış kampanyası durduruldu. Söz konusu genelgede, yerel yönetimlerin valiliklerden izinsiz bir şekilde bağış toplayamayacağı ifadelere yer aldı. Bu tartışmaların üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan bağış toplayan belediyeleri eleştirdi ve "Devlet içinde devlet olmaz" dedi.

İMAMOĞLU: BELEDİYELER DEVLETİN BİR KURUMUDUR

T24'ün yayınına katılan İBB Başkanı İmamoğlu'na Erdoğan'ın sözleri soruldu. İmamoğlu ise "Belediyeler devletin ta kendisidir. Bunu bilmeyen Anayasa'ya baksın. Belediyeler devletin bir kurumudur. Siyaset insanların beynini bulandırmış ve siyaset üzerinde konuşmakla fayda elde edeceklerini düşünüyorlar, üzüntüyle izliyorum" dedi.


erdoğan, devlet, ibb, ekrem imamoğlu
ÖNCEKİ İki isim CHP'den ihraç edildi SONRAKİ Yılmaz Özdil: Bağış toplarken bile ayıran zihniyet