• USD  32,50
  • EURO  34,60
  • BORSA  9.594,99
  • ALTIN  2.477,32
SON DAKİKA

İnönü Üniversitesi: Amacımız rekor kırmak değil

İnönü Üniversitesi: Amacımız rekor kırmak değil

09 Temmuz 2019 10:21

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, aynı anda beş karaciğer nakli denemesinde bulunan İnönü Üniversitesi’nin eleştirilere verdiği yanıtı yayımladı.


Bildirici, Dünya Organ Nakli Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya gönderdiği mektubu yayımladığını da hatırlattı.

Bildirici yazısında, “İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz'dan, özetle ‘Amacımızın rekor kırmak olmadığını defalarca ifade ettim. Amacımız şu anda dünyadaki en çok karaciğer nakli cerrahını bünyesinde bulunduran ve sadece hastaların hayatını kurtarmak için çalışan bu özverili grubun ne kadar donanımlı ve ne kadar becerikli olduğunu ortaya koymaktı” diyor. “Reklam veya şov, Malatya İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü’nün işi değildir ve buna ihtiyacı da yoktur’ diye de ekliyor” ifadesini kullandı.

Bildirici’nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Son olarak amacımızın herhangi bir rekor kırmak olmadığını, dünyanın en donanımlı fiziki koşulları, tıbbi teçhizat ve en güçlü akademik kadroya sahip bir enstitü olduğumuzu kamuoyuyla paylaşmak olduğunu bir kez daha yinelemek isterim. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet TEKİN ve Organ Nakli Daire Başkanı Dr. Murat ÖZTÜRK’ün ameliyatların yapıldığı gün bizimle bulunması, devletimizin kurumumuza verdiği destek açısından son derece önemlidir. Kendilerine teşekkür ediyorum. Ayrıca, bu konuyla ilgili tebrik ve takdir duygularını ileten her biri bir karaciğer nakli merkezinin başında bulunan ve kendilerine çok şey borçlu olduğumuz hocalarımıza, sayın YÖK Başkanımız Prof. Dr. Yekta Güngör SARAÇ’a, sayın Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin KOCA’ya ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a teşekkür ve saygılarımızı arz ediyoruz.

Pittsburgh Üniversitesi Medical Center’de karaciğer nakli eğitimi aldığım 1999-2000’li yıllarda, yılda 600’ün üzerinde karaciğer nakli yapan bu merkezi hayranlıkla izliyorduk. Şimdi İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü’nde beş canlı vericili karaciğer nakli ameliyatı aynı gün ve aynı anda başladı ve 13 saat sonra tüm operasyonlar başarıyla bitti. Saygıdeğer mentorumuz Prof. Dr. Şükrü EMRE’nin ifade ettiği gibi; “Bugün burada bir tarih yazıldı, haberiniz olsun.” 

farukbildirici.com


nakil, karaciğer, fahrettin koca, yekta günör saraç
ÖNCEKİ Akşener’den MHP’ye: Terörle aranıza mesafe koyun SONRAKİ CHP’li vekil ODTÜ’deki ağaç katliamını böyle görüntüledi